Locuințele din Cluj se vând cu 500 de euro/mp mai mult față de anul trecut

Updated on mai 9, 2022 Potrivit statisticilor realizate de CompariImobiliare.ro, prețul apartamentelor în Cluj Napoca a crescut cu 500 de euro față de aceiași perioadă a anului trecut.  La final de aprilie 2022, apartamentele se vând cu 2.140 euro/mp, față de 1.671 euro/mp în 2021.

Prețurile sunt ridicate în toate cartierele. Au rămas puține zone unde prețurile cerute sunt încă sub pragul de 2000 de euro/mp: Dâmbu Rotund, Gruia, zona industrială, Someșeni.

Locuințele din Cluj se vând cu 500 de euro/mp mai mult față de anul trecut 1

La fel ca în luna anterioară, așteptările vânzătorilor de apartamente din Cluj-Napoca s-au majorat și în aprilie, de data aceasta cu 3,5%; acestea se situează, în prezent, la o medie de 2.411 de euro pe metru pătrat util, comparativ cu 2.330 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui martie. Prețurile s-au majorat pe ambele segmente de piață analizate: locuințele vechi s-au apreciat cu 1,4% (de la 2.278 la 2.310 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 4,6% (de la 2.369 la 2.478 de euro pe metru pătrat), informează Actual de Cluj. 

În ultimul an s-a schimbat clasamentul celor mai căutate cartiere pentru o nouă achiziție imobiliară: pe prima poziție urcă viitorul cartier Sopor, „care se dorește a fi un model de bune practici în România”. Aici s-au construit deja o serie de proiecte rezidențiale, la granița cu Ghoergheniul, dar masterplanul pentru viitorul cartier e încă în proceduri de avizare. Următoarele cele mai populare cartiere, pentru utilizatorii platformei imobiliare, sunt Mănăștur și Florești (vedeta anului trecut). Cartierele Bună Ziua, Zorilor sau Gheorgheni au trecut pe ultimele locuri în preferințele clienților, arată CompariImobiliare.ro.

Topul celor mai căutate zone și procentele aferente: Sopor – 21%, Mănăștur – 13%, Floresti – 6%, Mărăști – 5%.

În ceea ce privește suprafețele, apartamentele cu 3 camere au trecut în fruntea clasamentului cu aproape jumătate din căutăro (48%), cele cu 2 camere reprezintă 33% din căutări, cele cu 4 camere 12%, iar cele cu o cameră doar 8%.

 

error: Content is protected !!