(Foto) Elicoptere de luptă ale SUA, Black Hawk, pe Aeroportul din Cluj

Updated on mai 1, 2022 Cinci elicoptere Sikorsky UH-60 Black Hawk au aterizat ieri pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Scopul misiunii lor nu este deocamdată cunoscut.

(Foto) Elicoptere de luptă ale SUA, Black Hawk, pe Aeroportul din Cluj 1

UH-60 Black Hawk este un elicopter multi-misiune dezvoltat de Sikorsky, care este operațional în cadrul armatei americane din 1978. Versiunea de export a UH-60 Black Hawk este desemnată ca S-70A.

Elicopterele Black Hawk sunt fabricate la unitățile de producție ale Sikorsky Aircraft Corporation din Stratford, Connecticut, SUA. Producția sub licență a elicopterelor Black Hawk se desfășoară, de asemenea, în Japonia și în Republica Coreea.

(Foto) Elicoptere de luptă ale SUA, Black Hawk, pe Aeroportul din Cluj 2 (Foto) Elicoptere de luptă ale SUA, Black Hawk, pe Aeroportul din Cluj 3 (Foto) Elicoptere de luptă ale SUA, Black Hawk, pe Aeroportul din Cluj 4 (Foto) Elicoptere de luptă ale SUA, Black Hawk, pe Aeroportul din Cluj 5

Misiunea principală a elicopterului Black Hawk este aceea de transport de trupe și de sprijin logistic, dar elicopterul poate fi configurat și pentru a efectua misiuni de evacuare medicală, comandă și control, căutare și salvare, escortă armată, război electronic și transport de executivi.

Performanțe

Viteză maximă admisă: 361 km/h
Viteză maximă: 296 km/h
Viteză de croazieră: 278 km/h
Autonomie: 2,220 km
Plafon: 5,790 m
Rată de urcare: 4.5 m/s
Disc de încărcare: 35.4 kg/m²
Putere-greutate: 158 W/kg

(Foto) Elicoptere de luptă ale SUA, Black Hawk, pe Aeroportul din Cluj 6 (Foto) Elicoptere de luptă ale SUA, Black Hawk, pe Aeroportul din Cluj 7 (Foto) Elicoptere de luptă ale SUA, Black Hawk, pe Aeroportul din Cluj 8 (Foto) Elicoptere de luptă ale SUA, Black Hawk, pe Aeroportul din Cluj 9
(Sursa Foto: Rusu Mihai)

error: Content is protected !!