Încă un MALL în Cluj Napoca. Spații comerciale, birouri și apartamente pe o fostă platformă industrială

Updated on aprilie 6, 2022 Sudafricanii de la Mas RE și partenerii lor, Prime Kapital, au în plan să dezvolte pe un teren de 17,1 ha în apropierea centrului Cluj-Napoca, pe o platformă industrială care a aparținut Cesarom, un mare proiect cu utilizare mixtă, care încorporează retail, birouri și funcții rezidențiale.

Componenta rezidențială va avea aproximativ 1.460 de apartamente conectate direct la zonele de parcare și depozitare prin holuri de clădire în subsoluri, beneficiind în același timp de acces la componentele de birou și retail ale proiectului printr-un masterplan integrat.

Încă un MALL în Cluj Napoca. Spații comerciale, birouri și apartamente pe o fostă platformă industrială 1

Compania sud africană a planificat pe acel teren și dezvoltarea unui mall super-regional cu o suprafață de aproximativ 73.300 mp și circa 49.200 mp de birouri, cu flexibilitate de realocare a suprafețelor construite între componentele proiectului, în funcție de cerere, informează economedia.ro.

MAS Real Estate, prin intermediul platformei Prime Kapital – care este principalul său acționar, are în dezvoltare centre comerciale și ansambluri rezidențiale în valoare de aproape 870 de milioane de euro. Aproape toate proiectele sunt localizate în orașe din România. De altfel, managementul companiei este asigurat de o echipă de români coordonată de Martin Slabbert și Victor Semionov, cei care au pus și bazele NEPI, astăzi investitorul imobiliar cu cel mai valoros portofoliu din România.

Citește și: Mega-proiect pe locul fabricii Carbochim din Cluj-Napoca. Cel mai mare MALL din România și cea mai mare parcare subterană din țară

Compania se află în discuții finale cu SIF Banat – Crișana pentru achiziția unei părți importante din terenul de 54 de hectare al fostei platformei industriale IMGB din sudul Bucureștiului, operațiune prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

Totodată, va începe construcția unor centre comerciale în Bârlad și Ploiești, urmate de un mall în Alba Iulia. Construcția primului ansamblu rezidențial al companiei, Marmura Residence din București, continua, iar toate cele 5 clădiri se preconizează că vor fi livrate în iunie 2022. Până acum, s-au vânut 212 apartamente din totalul de 459 de unități planificate.

error: Content is protected !!