Lucrează pentru Cluj, dar se trezesc, în fiecare dimineaţă, lângă o plajă din Spania. Viaţa de „nomazi digitali”

Updated on aprilie 4, 2022 Corina şi Andrei au decis să se mute în Spania pentru un an. Ei şi-au continuat activitatea la slujbele pe care le aveau în Cluj-Napoca, însă o fac de pe o plajă aflată între Valencia şi Barcelona.

Soţii şi-au luat fetiţa de trei ani, Maria, şi au pornit într-o aventură de neuitat. Din 10 ianuarie au devenit „nomazi digitali“, termen folosit pentru cei care se mută într-o altă ţară, dar îşi păstrează slujba din localitatea de origine, folosind comunicarea pe internet pentru aceasta, scrie Adevarul.

Lucrează pentru Cluj, dar se trezesc, în fiecare dimineaţă, lângă o plajă din Spania. Viaţa de „nomazi digitali” 1

„De aproape 2 ani, lucrăm aproape exclusiv de acasă. Şi-atunci, dacă tot suntem între aceiaşi patru pereţi, cum ar fi dacă am schimba cadrul, contextul, pereţii? Şi să îi tot schimbăm“ – această întrebare şi-au pus-o în toamna anului trecut Corina şi Andrei.

De mai bine de o lună, cei doi soţi şi-au continuat vieţile profesionale de la Cluj-Napoca, însă îşi încep zilele urmărind soarele cum răsare din mare. Deoarece vor să exploreze cât mai multe dintre frumuseţile Spaniei, la începutul lunii martie, nomazii digitali s-au mutat în Marina d’Or, Oropesa del Mar.

Au ales Spania în primul rând datorită experienţei. „Noi am mai stat aici cu 10 ani în urmă, pe o perioadă de opt luni. A fost un context legat de o bursă pe care o primisem la Universitatea din Leon. Prin urmare, aveam amândoi un sentiment de familiaritate în relaţia cu ţara şi, în plus, ştiam limba, ceea ce nu e puţin lucru. Totuşi, ca să diversificăm experienţa, ne-am orientat de data asta spre sud, spre zonele călduroase şi spre mare. Data trecută am stat în nord, unde e mai frig“, explică Andrei.

Cei doi clujeni şi-au făcut un program strict pentru a se putea împărţi între slujbe şi timpul dedicat fetiţei lor de trei ani. „Dimineaţa, de pe la 8.30 – 9.00 până la 12, mă ocup eu de Maria. Recuperez din timpul pe care până acum nu i l-am oferit aşa cum aş fi vrut. Ieşim pe malul mării, facem sport, alergăm, eventual facem piaţa. Între timp, Corina lucrează. La prânz mâncăm cu toţii, iar apoi Maria doarme pentru o oră şi jumătate, poate două“, povesteşte Andrei.

În timp ce Maria doarme, Andrei îşi începe ziua de lucru, iar Corina îşi continuă munca începută dimineaţa. Când Maria se trezeşte, Corina o preia pe Maria, iar Andrei continuă treaba până seara. „Programul de calluri, conferinţe, traininguri, la mine e concentrat după-amiaza şi seara. Înainte de culcare, răspund la mailurile şi mesajele de peste zi. Eram eficienţi amândoi, Corina şi eu, în perioada în care stăteam în România, dar acum mult mai bine“, povesteşte Andrei.

Dacă pregătirile şi aranjamentele au pus un pic de presiune pe ei, acum spun că totul a meritat. „Ne bucurăm în fiecare dimineaţă când ridicăm jaluzelele din living şi vedem răsăritul din mare. Dar marele nostru câştig este când observăm că suntem mai eficienţi, mai relaxaţi şi mai concentraţi în munca noastră, dar şi în îngrijirea Mariei“, spune Corina.

error: Content is protected !!