Cluj: Pe ce cheltuie Primăria 100 de milioane de lei, credit de la BT

Updated on martie 17, 2022 Primăria clujeană a luat un credit de 300 de milioane de lei, de la Banca Transilvania. Din acești bani, 100 de milioane de lei vor fi cheltuiți anul acesta.

O parte din bani vor merge pe cofinanțarea proiectelor din fonduri europene, dar și către alte obiective anunțate deja de către municipalitate.

Cluj: Pe ce cheltuie Primăria 100 de milioane de lei, credit de la BT 1

“Clădirea din Piața Unirii nr. 1, cea din Piața Unirii nr. 2, Centrul cultural Transilvania, modernizare-consolidare clădiri aflate în proprietatea statului român și reabilitare-modernizare pasaj superior strada Locomotivei”, a spus viceprimarul Dan Tarcea, la ZIUA LIVE.

Banca Transilvania (BT) a câștigat licitația organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru furnizarea unui credit de 300 milioane de lei, cu maturitate de 15 ani și o perioadă de grație de 3 ani.

Anterior, Primăria Cluj-Napoca a dorit să împrumute 400 milioane de lei pe 30 de ani, dar la licitație a fost depusă o singură ofertă pentru 20 de ani, scrie profit.ro.

“CL Cluj-Napoca a aprobat reducerea cu 100 de milioane de lei a creditului preconizat pentru finanțarea unor investiții, deoarece, în urma lansării procedurii de achiziție pentru finanțarea creditării rambursabile de 400 de milioane de lei cu o maturitate de 30 de ani, a fost depusă o singură ofertă.

Oferta se referea la o perioadă de maturitate de doar 20 de ani, în condițiile în care băncile au stabilit o perioadă maximă de rambursare a creditelor este între 10 și 15 ani”, potrivit reprezentanților instituției.

error: Content is protected !!