Cluj. Celebra garsonieră de 11 metri pătraţi a fost scoasă la vânzare. Cât costă un metru pătrat

Updated on februarie 16, 2022 Celebra garsonieră de 11 metri pătrați din Cluj Napoca a fost scoasă la vânzare.

„Propunem spre vânzare o garsonieră, Cartier Gheorgheni, Complet mobilată şi utilată. Situata pe strada Zambilei. Aproape de mijloace de transport in comun. Ideala pentru investiţie, posibilitate de cumpărare cu preluare de chiriaşi. CF Liber de sarcini. Preţ negociabil”, se arată în anunț, potrivit Antena3.

Cluj. Celebra garsonieră de 11 metri pătraţi a fost scoasă la vânzare. Cât costă un metru pătrat 1

Prețul este unul exagerat. 37.499 de euro, adică 3.409 euro pe metru pătrat.

Garsoniera a devenit cunoscută după ce săptămâna trecută anunţul de închiriere a devenit viral pe reţelele sociale. În circa două ore, garsoniera s-a închiriat cu 180 de euro. Profitând de momentul prielnic, proprietarul s-a gândit să vândă garsoniera. Locuinţa liliputană a intrat şi în atenţia vloggerului Mircea Bravo care a filmat aici şi i-a propus proprietarului s-o transforme în muzeul, având în vedere cât de cunoscută a devenit, scrie adevarul.ro.

Garsonierele de 11 metri pătraţi, construite pe vremea lui Ceaușescu în cartierele muncitoreşti

La mijlocul anilor 70, în Cluj-Napoca, s-au construit mai multe blocuri cu garsoniere de 11 metri pătraţi în cartierele muncitoreşti cele mai mari precum Mănăştur, Gheorgheni, Mărăşti, Zorilor sau Iris, scrie gandul.ro.

Acum, după aproape o jumătate de secol, aceste „cutii de chibrituri” au ajuns să coste cât apartamentele de lux, mobilate şi utilate, în blocuri nou construite.

Micile garsoniere au devenit acum produse imobiliare de lux

Un preţ mediu pe o garsonieră de 11 metri pătraţi, locuibilă, se situează în jurul sumei de 25.000 de euro, adică circa 2.272 de euro pe metru pătrat, un preţ la care poţi achiziţiona un apartament mobilat şi utilat într-un bloc nou, situat într-o zonă bună a oraşului.

error: Content is protected !!