Aniversare tristă pentru Florin Piersic. Și-a petrecut ziua de naștere la înmormântarea bunului său prieten, Eugen Albu

Updated on ianuarie 28, 2022 Florin Piersic a participat la înmormântarea unui bun prieten, Eugen Albu, la Cluj, în ziua în care a împlinit 86 de ani. Artistul s-a întors din Frankfurt pentru a-și plânge prietenul.

„Astăzi a fost o mare tristețe. Florin m-a prins de braț și mi-a spus ”nu pot să cred că Eugen nu mai este. Orice se va întâmpla pe pământ, oricât va evolua lumea sau va coborî, fără Eugen Albu nu va mai fi la fel.”. S-a uitat înspre el, m-a strâns de mână și a spus ”iartă-te, Eugen dragă.

Aniversare tristă pentru Florin Piersic. Și-a petrecut ziua de naștere la înmormântarea bunului său prieten, Eugen Albu 1

Noi suntem mai muritori decât tine.” M-a luat de braț și a spus că își va dărui ziua lui Eugen Albu, că se va retrage în singurătate și se va ruga pentru el.”, a dezvăluit Ovidiu Purdea Someș, un apropiat al lui Florin Piersic, pentru Antena 3.

Cine a fost Eugen Albu

Epigramistul Eugen Albu s-a născut în județul Alba, mutându-se, în 1969, în Cluj-Napoca pentru a urma Facultatea de Filologie. A fost Preşedintele Cenaclului „Satiricon” al epigramiştilor clujeni şi membru fondator al Uniunii Epigramiştilor din România, informează evz.ro.

A primit titlul de „Senior al Cetății” în 2011, iar de-a lungul vieții, a publicat 14 cărţi de autor, fiind prezent în peste 60 de antologii de epigramă, publicate în ţară şi în străinătate. A obţinut peste 150 de premii şi distincţii la diverse concursuri de gen.

Ce pensie încasează Florin Piersic. Suma este una scandaloasă

După peste 65 de ani în lumea teatrului și a filmului, Florin Piersic încasează o pensie de doar 2000 de lei. La aceasta se adaugă o indemnizație lunară – Atenţie! De merit! – de la Uniunea Teatrală din România, în valoare de de 2700 de lei, scrie romaniatv.net.

Și aici se opresc încasările pe care Florin Piersic le are! Pentru că, pandemia de coronavirus a oprit, multă vreme, motoarele teatrului românesc. Fără piese, fără alte apariții sau evenimente, actorul a fost nevoit să trăiască, o perioadă, din pensie și indemnizație.

error: Content is protected !!