CFR Cluj, 8 transferuri dintr-un foc. 2 români, 2 din Coasta de Fildeș, 3 din Ghana și unul din Panama

Updated on ianuarie 21, 2022 CFR Cluj transferă din nou tineri de perspectivă. CFR Cluj a transferat cinci fotbaliști din Africa și unul din Panama. Pe lângă aceștia, în Gruia au ajuns și doi români de perspectivă care s-au școlit în Italia: Răzvan Sava (19 ani) și Daniel Birligea (21 de ani).

“L-am adus pe Răzvan Sava, portar de la Torino, care respectă regula U21. Și a mai venit Daniel Birligea, un atacant de 21 de ani, care a jucat etapă de etapă în Serie C. A fost important să aducem jucători care au jucat! Sava a apărat mai puțin, dar la portari este mai greu. El a fost cochetat și cu echipa națională, a fost rezerva lui Otto Hindrich. Suntem obligați să aducem, vrem să ne asigură și viitorul, nu gândim doar pe termen scurt.

CFR Cluj, 8 transferuri dintr-un foc. 2 români, 2 din Coasta de Fildeș, 3 din Ghana și unul din Panama 1

Nu întâmplător avem niște jucători aduși despre care se știe mai puțin. Avem doi ivorieni de 19 și 21 de ani, plus 3 jucători din Ghana, toți între 18 și 19 ani, și un jucător din Panama. Toți acești șase jucători au fost la echipele naționale. I-am văzut pe toți acești jucători înainte să-i transferăm, cu excepția celui din Panama, despre care am avut referințe bune. El urmează să fie verificat.

Am avut persoane care s-au deplasat și i-au urmărit, și doar după aceea i-am adus în România. În primul rând vrem să ne folosim de ei, să-i creștem, iar ulterior să ajungem să-i transferăm la cluburi mult mai importante”, a spus Cristi Balaj, în cadrul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport.

CFR Cluj transferă pentru regula U21

Între 2016 și 2018, Răzvan Sava a fost legitimat la Juventus Torino, dar a fost trimis împrumut la Pescara și Lecce. În acest sezon, portarul s-a aflat de patru ori pe banca de rezerve în partidele celor de la Torino din Serie A, dar fără să apuce să debuteze.

Cel de-al doilea fotbalist este Daniel Birligea, de 21 de ani, legitimat la formația Teramo din Serie C. Fotbalistul născut la Brăila și-a făcut junioratul în Italia, iar între 2016 și 2019 a evoluat pentru grupele de juniori de la Palermo.

error: Content is protected !!