(Foto) Se taie la Cluj, dar se și plantează. O nouă pădure s-a născut la Iclod

Updated on decembrie 17, 2021 O nouă pădure s-a născut la Iclod cu ajutorul voluntarilor Plantăm fapte bune în România, a primăriei Iclod și a tinerilor din comună.

Deși Clujul se află între primele județe din țară privind tăierile ilegale de masă lemnoasă, există și inițiative care lăudabile care ar trebui susținute mai mult.

(Foto) Se taie la Cluj, dar se și plantează. O nouă pădure s-a născut la Iclod 1

Se taie la Cluj, dar se și plantează.

O pădure s-a născut la Iclod, în decembrie 2021, cu sprijinul inițiativei naționale de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România.

15.000 de puieți de pin silvestru au fost plantați pe o suprafață de 3 hectare.

(Foto) Se taie la Cluj, dar se și plantează. O nouă pădure s-a născut la Iclod 2 (Foto) Se taie la Cluj, dar se și plantează. O nouă pădure s-a născut la Iclod 3 (Foto) Se taie la Cluj, dar se și plantează. O nouă pădure s-a născut la Iclod 4

Vestea și mai faină este că Plantăm fapte bune a ajuns la Iclod datorită tinerilor din comună, care au văzut un anunț în care căutam primării interesate de astfel de inițiative în județul Cluj (căutăm în continuare ) și și-au dorit să venim la ei în comună.

Poți să zici nu când o pădure a copiilor are loc lângă de o pădure a tinerilor?

Primăria Iclod a fost deschisă (lucru rar și de admirat) și uite ce frumos s-au legat lucrurile.

Avem o nouă mică pădure care va fi îngrijită cu bucurie până la stadiul de masiv.

Nu am putut planta cu voluntari anul acesta, dar la anul, poate avem mai mult noroc. Și natura odată cu noi”, potrivit unui mesaj postat pe grupul Clujul Civic.

Potrivit unui raport Greenpeace România, județul Cluj se afla pe primul loc pe țară, în 2018, la numărul de infracțiuni de natură silvică. La nivel național s-au înregistrat 8.633 de infracțiuni de natură silvică, cele mai multe fiind în județele Cluj ― 587, Maramureș ― 524 și Argeș ― 509.

error: Content is protected !!