Șofer clujean de TIR scos după 4 ore din cabina căzută într-o râpă și strivită, în Franța

Updated on decembrie 13, 2021 Doi șoferi români de TIR și-au văzut moartea cu ochii pe o șosea din Franța, după ce camionul pe care-l conduceau, înmatriculat în Cluj, a căzut într-o râpă. Patru ore le-au luat pompierilor să-l scoată pe cel de la volan din cabină

Un camion greu din România, care transporta piese metalice și circula pe direcția Limoges-Angoulême, s-a prăbușit la 7-8 metri sub șosea, între sensurile giratorii Etagnac și Chabanais. Cauza accidentului este probabil stratul gros de gheață care a acoperit toate drumurile din Limousin și Charente Limousine, în dimineața de sâmbătă, informează libertatea.ro.

Șofer clujean de TIR scos după 4 ore din cabina căzută într-o râpă și strivită, în Franța 1

O echipă a Direcției Interdepartamentale Routes du Centre-Ouest (DIRCO) a fost cea care a descoperit accidentul și a anunțat pompierii, în timpul unei operațiuni de sablare pe carosabil. Cei doi ocupanți ai camionului, șoferul și colegul lui, de naționalitate română, în vârstă de 40 de ani, au fost grav răniți și au fost transportați la Spitalul Universitar din Limoges.

În violența impactului cu terasamentul, remorca a fost ruptă în două. Capul tractor și bucata din remorcă încă atașată de el au fost aruncate în râpă. Șoferul și pasagerul au rămas blocați în cabina zdrobită.

Dacă pasagerul a putut fi scos suficient de repede din cabină și transportat la Limoges, după ce a fost îngrijit la fața locului, a fost nevoie de aproape patru ore ca oamenii de la servicii de urgență să-l scoată pe șofer.

error: Content is protected !!