Dezvăluiri din culise: cum și-a negociat Deac salariul la Schalke: „Dacă mai ziceam ceva, mă trimitea în România cu următorul avion”

Updated on noiembrie 28, 2021 Impresarul Florin Manea a relatat modul pe alocuri amuzant în care a negociat cu antrenorul Felix Magath salariul lui Ciprian Deac de la Schalke 04. Fotbalistul lui CFR Cluj a fost legitimat la „mineri” între 2010-2012, însă experiența din Germania n-a fost una reușită pentru el.

Ajuns la o echipă unde jucau Raul, Neuer sau Metzelder, românul nu a confirmat. A jucat doar două partide oficiale pentru clubul german, apoi a fost împrumutat la Rapid.

Dezvăluiri din culise: cum și-a negociat Deac salariul la Schalke: „Dacă mai ziceam ceva, mă trimitea în România cu următorul avion” 1

Trebuie să fii inteligent, să știi cum să negociezi. Să vă povestesc cum a fost cu Magath și Deac. Când am ajuns acolo, mi-a zis Magath: «Băi române, voi, jucătorii români, luați bani fără să jucați! Uite cum îi fac lui Deac: Îi dau 25.000 pe lună, plus 15.000 la fiecare punct câștigat, dacă joacă». Nu prea ai ce să zici la chestia aceasta.

Eu nu credeam foarte tare că o să joace. Știam că e greu, venea de la CFR. Mă gândeam apoi cum să-i mai măresc salariul. I-am zis lui Magath: «Mister, se dezbracă și el în vestiar cu Raul, cu Farfan, fă-i și lui măcar 35.000». A spus: Nu, doar 30.000!» N-am mai spus nimic. Dacă mai ziceam ceva, mă trimitea în România cu următorul avion.

Merg apoi la Ciprian și-i zic de 30.000. Îmi zice: «Florine, cam puțin!» Ajung jos, pregătește contractul, iar Magath îi zice celui care semna actele: «Fă-i 35.000!. Mi-a zis: «Mi-a plăcut de tine. Dacă mai ziceai ceva în momentul ăla, eu te trimiteam acasă. Dar pentru că n-ai spus, ți-am dat 35.000, cât ai vrut»”, și-a adus aminte Florin Manea la GSP Live.

Florin Manea și-a continuat istorisirea, relatând ce s-a întâmplat la primul antrenament efectuat de Ciprian Deac sub comanda lui Magath.

„A fost diferență mare între ce se făcea acolo și ce se face aici (n.r. – în România). El abia acum face ce trebuia să facă atunci.

Eram cu Răzvan Zamfir, aveam actele la sub braț, semnaserăm contractul. Schalke avea un antrenament. Ciprian era obosit după drum, a dat vreo șase finalizări nu peste poartă, ci peste plasa din spatele porții. Îmi zice Răzvan Zamfir: «Hai să fugim, că ne iau ăștia actele și ne bat!» Raul picta la antrenamente, juca doar din preluări”, a rememorat Florin Manea.

error: Content is protected !!