Emil Boc: Coalitia PNL-PSD este cea mai proasta forma de guvernare. Nu este o alianta naturala

Updated on noiembrie 18, 2021 Cu un Cluj anti-PSD total, Emil Boc a luptat pentru un guvern PNL-PSD. Un pariu care-l va costa scump când se vor declanșa protestele în marile orașe ale țării.

Emil Boc, citat de Libertatea: „E cea mai proastă formă de guvernare (PNL-PSD-UDMR, n.r.), cu excepția tuturor celorlalte. Ajungem la ultima variantă înainte de anticipate.

Emil Boc: Coalitia PNL-PSD este cea mai proasta forma de guvernare. Nu este o alianta naturala 1

Nu este o alianță naturală, așa cum era cealalată alianță naturală, PNL-USR. Viața ne-a demonstrat că n-a fost posibil să fie. Această alianță (PNL-PSD, n.r.) este necesară pentru soarta românilor, în momentul de față, să putem gestiona România.

Eu zic că vom avea (guvern, n.r.) cu mult înainte de Ziua Națională a României. Eu chiar cred că săptămâna viitoare vom avea guvern”.

Primarul Clujului a explicat și cum vor putea lucra liberalii cu social-democrații în viitoarea guvernare, deși valorile celor două partide sunt complet diferite. „Acum este nevoie de o guvernare contractuală, fără să se atingă nucleul ideologic al PNL și PSD.

Nu ne propunem să ne compromitem ideologic. Fiecare trebuie să își păstreze valorile mari în care crede. Noi – de la ceea ce înseamnă investiții, locuri de muncă, protecție socială cât este necesară, democrați, libertatea, dimensiune proeuropeană, independența justiției. (…)

Acest nucleu nu trebuie atins, el trebuie păstrat.

Dincolo, la PSD, nu ne atingem de nucleul lor care vizează dimensiunea socială, îi respectăm. Punem împreună lucrurile – puține, câte or fi – care ne unesc și care sunt necesare în România.

În primul rând, de a ne descurca cu utilitățile – la curent, la gaze, la creșterea prețurilor care ne afectează pe toți. (…) Trebuie să avem guvern care să poată deveni operațional”, a afirmat Emil Boc.

error: Content is protected !!