Analiză. Prețuri Lidl Cluj vs Lidl Budapesta. Unde sunt mai ieftine

Updated on octombrie 26, 2021 Jurnaliștii maghiari de la publicația economică G7.hu a aflat unde se află prețuri mai mari. La Lidl Cluj sau la Lidl Budapesta

Studiul a pornit de la o listă de cumpărături pe care s-au aflat 42 de produse, ale căror preţuri au fost monitorizate în Ungaria timp de 20 de luni, adică de la sfârşitul lunii ianuarie 2020. Este vorba despre alimente de bază – legume, fructe, pâine, brânzeturi sau ulei, scrie stirileprotv.ro.

Analiză. Prețuri Lidl Cluj vs Lidl Budapesta. Unde sunt mai ieftine 1

Din grafic reiese că majoritatea produselor sunt mai ieftine în România, dar oarecum surprinzător, am găsit şi 10 din 35 care costă mai puţin în Ungaria.

Adevărat, acest lucru nu mai este valabil în cazul făinii, pentru că în primele zile ale lunii octombrie Lidl Ungaria a crescut preţul cu 25%, iar în cazul ouălor diferenţa este neglijabilă, 0,3 HUF (0.004 Lei), dar consumatorul maghiar plăteşte mai puţin. pentru celelalte opt produse: lapte ESL, 1,5 lapte UHT, file de piept de pui şi curcan, apă minerală, sare şi brânză gouda”, scrie G7.hu.

Prin urmare, coșul cu cele 35 de produse este mai ieftin cu doar 10,6% în România față de Ungaria – 14.328 de forinți (193,5 Lei) la supermarketurile Lidl din Budapesta, față de 12.800 de forinți (173 de Lei) la Cluj-Napoca, anunță RTV.

Potrivit studiului, legumele și fructele sunt mai ieftine în Ungaria, în timp ce laptele și carnea costă mai puțin în România.

error: Content is protected !!