(Video) O nouă premieră pentru România, la Cluj. Va fi testat un autobuz cu hidrogen

Updated on octombrie 16, 2021 În Cluj Napoca va fi testat un autobuz cu hidrogen, în premieră pentru România.

Autobuzul Urbino 12 propulsat cu energie derivată din hidrogen a fost prezentat oficial, vineri, la Cluj-Napoca, urmând ca după parcurgerea procedurilor de punere în circulație, să fie testat de Compania de Transport Public(CTP), transmite Ziarul Făclia.

(Video) O nouă premieră pentru România, la Cluj. Va fi testat un autobuz cu hidrogen 1

Cred că are un viitor foarte important și va avea succes pe piața transportului public. Pe lângă faptul că nu este poluant, acest mijloc de transport răspunde tuturor cerințelor atât din punct de vedere al siguranței circulației cât și al echipării.

Are podea joasă, este dotat cu camere video în interior și exterior, are trapă pentru persoanele cu dizabilități, plasme interioare și sistem de numărare a călătorilor. Cu alte cuvinte, are o dotare full”, a transmis directorul CTP, Liviu Neag.

Principalele avantaje ale unui autobuz cu hidrogen includ, în special, timpul scurt de reumplere, autonomie de deplasare mai mare față de cele electrice, precum și funcționarea vehiculului cu emisii zero, fără zgomot și confort sporit pentru călători.

Conform datelor tehnice, cu o încărcare cu 37,5 kg de hidrogen(1500 litri), ce se poate face între 5 și 10 minute, autobuzul poate circula 350 de kilometri.

error: Content is protected !!