Clujul susține economia românească. Cele 24 de tramvaie, produse în România, au ajuns în Cluj Napoca. 20 sunt deja în circulație

Updated on octombrie 15, 2021 Cele 24 tramvaie ASTRA Imperio – fabricate în România – au ajuns la Cluj-Napoca. 20 de tramvaie sunt puse deja în circulație în orașul nostru, urmând ca celelalte să intre în circuit după perioada de probe.

La Cluj-Napoca, mobilitatea sustenabilă este unul dintre principalele obiective ale municipalității pentru tranziția verde. În acest moment 50% din flota de transport public a orașului este electrică, iar obiectivul nostru este ca până în anul 2026 întreaga flotă de transport în comun să fie verde și nepoluantă.

Clujul susține economia românească. Cele 24 de tramvaie, produse în România, au ajuns în Cluj Napoca. 20 sunt deja în circulație 1

În ultimii ani, primăria a investit constant pentru achiziționarea de tramvaie, troleibuze și autobuze electrice la cele mai înalte standarde din domeniu.

Tramvaiele Astra Imperio au următoarele caracteristici tehnice: capacitate de 300 de călători (36 locuri pe scaune) și dotări de ultimă generație, facilități pentru fotolii rulante sau cărucioare pentru copii, Wi-Fi gratuit pentru călători, sistem de supraveghere video etc. Tramvaiele sunt unidirecționale.

Prețul unitar al unui tramvai este de 7.735.000 lei fără TVA, iar valoarea totală a contractului însumează 185.640.000 lei fără TVA.

În următoarea perioadă programatică, 2021-2027, Primăria are pregătite proiecte europene pentru creșterea calității rețelei de transport public: autobuze electrice noi, autobuze autonome, troleibuze, extinderea rețelelor de contact pentru troleibuze, modernizarea depoului de tramvaie.

error: Content is protected !!