(Foto) Un nou parc modern în Cluj Napoca. Primăria investește peste 6 milioane de lei

Updated on octombrie 6, 2021 Se modernizează Parcul 14 Iulie

Indicatorii tehnico-economici pentru „Reabilitarea și modernizarea Parcului 14 Iulie” din cartierul Grigorescu au fost aprobați în ședința ordinară a Consiliului local din 4 octombrie. Obiectivul proiectului este de a reda cetățenilor un spațiu verde de calitate dotat cu elemente de accesibilitate, mobilier modern și vegetație variată din punct de vedere estetic și coloristic (arbori și arbuști ornamentali).

Pe o suprafață de peste 5200 mp, reabilitarea parcului implică realizarea unui spațiu de joacă pentru copii, a unei zone centrale pentru găzduire evenimente, precum și reamenajarea terenului de sport și a zonei de fitness. De asemenea, vor fi montate stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, rastele, sistem de iluminat public și iluminat arhitectural modern.

Accesul în parc va fi facilitat de un sistem nou de alei.

„Reamenajarea și extinderea spațiilor verzi din municipiu reprezintă o prioritate a municipalității. Până în 2030 ne-am propus plantarea a peste 100.000 arbori, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, crearea și extinderea zonelor verzi în oraș – 190 ha și amenajarea de coridoare verzi-albastre în concordanță cu direcția verde europeană”, a transmis primarul Emil Boc.

Durata de realizare a investiției este de 10 luni. Valoarea totală este 6.589.391,95 lei cu T.V.A.

(Foto) Un nou parc modern în Cluj Napoca. Primăria investește peste 6 milioane de lei 1 (Foto) Un nou parc modern în Cluj Napoca. Primăria investește peste 6 milioane de lei 2 (Foto) Un nou parc modern în Cluj Napoca. Primăria investește peste 6 milioane de lei 3 (Foto) Un nou parc modern în Cluj Napoca. Primăria investește peste 6 milioane de lei 4 (Foto) Un nou parc modern în Cluj Napoca. Primăria investește peste 6 milioane de lei 5

error: Content is protected !!