Emil Boc, propus pentru funcția de premier: „Are mandate bune de primar și nu-l chemi cuțu, cuțu, Cîțu, Cîțu”

Updated on octombrie 6, 2021 Căderea Guvernului Florin Cîțu a declanșat un nou cutremur pe scena politicii românești, iar soluția optimă pentru revenirea la un climat de stabilitate este, potrivit politologului Cătălin Avramescu, numirea în funcția de premier a lui Emil Boc.

Ar trebui să găsim un om răbdător, inventiv, competitiv, cu poftă de dialog. Unii ar sugera varianta Emil Boc. De ce nu? El a avut mandate foarte bune de primar la Cluj și poate s-a mai șters câte ceva din imaginea acelui Boc ezitant, asociat cu reduceri salariale, etc”, a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, Cătălin Avramescu

Emil Boc, propus pentru funcția de premier: „Are mandate bune de primar și nu-l chemi cuțu, cuțu, Cîțu, Cîțu” 1

„Jocul politic civilizat ar trebui să ceară ca viitorul premier să apară din tabăra moderată a PNL. Poate chiar din zona așa zisei echipe „super-Cîțu”, dar să fie un om mai moderat și cu poftă de dialog. Este, totuși, greu să ții într-o coaliție trei partide și un grup al minorităților.

Dacă m-aș afla în locul actualilor PNL-iști, probabil că m-aș gândi la Emil Boc. Dintre persoanele aflate la vârful PNL, nu văd altă soluție”, a mai spus acesta.

Conform afirmațiilor cunoscutului politolog, viitorul premier va avea o sarcină dificilă, „pentru că acum avem de a face cu un câine bătut”. „Se uită ciudat, are plete și poartă un tricou cu Superman. Păi, ce faci cu el, cum îi vorbești? „Cuțu cuțu, Cîțu Cîțu”, cum îi spui? Ce mănâncă el, ce-l doare?… Nici nu poți întinde mâna, pentru că o pățești. Tu vrei să-l mângâi, dar e periculos”, a continuat, cu umor negru, partenerul nostru de discuție.

error: Content is protected !!