Judecătorii din Cluj au anulat restricțiile nevaccinatilor impuse de Guvern prin Certificatul Verde

Updated on septembrie 28, 2021 Curtea de Apel din Cluj a anulat marți ultimele hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă, precum și pe cea referitoare la introducerea certificatului verde COVID. Decizia nu este însă definitivă.

„Respinge excepţia tardivităţii modificării de acţiune. Respinge excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată şi excepţia lipsei de interes a reclamanţilor în formularea acţiunii. Admite în parte acțiunea formulată de reclamanţii K M K şi M G împotriva pârâţilor G R (guvernul României – n.r.) şi M A I. Anulează în întregime HG 826/5 august 2021, H G 932/9 septembrie 2021 şi HG 990/17 septembrie 2021. Respinge capătul privind acordarea de daune morale. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei Curţii, azi 28.09.2021”, se arată în minuta instanței, potrivit hotnews.ro.

Judecătorii din Cluj au anulat restricțiile nevaccinatilor impuse de Guvern prin Certificatul Verde 1

HG 990/17 septembrie 2021 este cea prin care s-a introdus certificatul verde COVID-19 în situația în care incidența cumulată a cazurilor trece de 3 dar nu depășește 6 la mie.

HG 826/5 august 2021 și HG 932/9 septembrie 2021 sunt ultimele două hotărâri de guvern prin care s-a prelungit starea de alertă și sunt stabilite scenariile în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

De menționat că anexele la HG HG 932/9 septembrie 2021 au fost modificate săptămâna trecută instituind excepția de la carantina fie ea de weekend sau de zi a persoanelor vaccinate care pot atesta această calitate cu certificatul verde COVID.

Adrian Toni Neacsu a scris: „Am spus mereu ca instantele judecatoresti sunt ultima reduta pentru apararea drepturilor si libertatilor cetatenesti si ca trebuie sa le acordam incredere.

CA Cluj a anulat astazi integral HG 932/2021 si 990/2021, adica acele hotarari in baza carora exista starea de alerta din prezent, cea cu masurile excesive privind libertatea de circulatie a nevaccinatilor.
Hotararea nu produce inca efecte urmand recursul la ICCJ.

Felicitari colegilor avocati Mikolt Kapcza si Gabriel Marin dar si judecatorilor de la CA Cluj!
Urmeaza zeci daca nu sute de actiuni similare care se afla sau se vor afla pe rolul instantelor si care urmeaza sa fie solutionate.

error: Content is protected !!