Președintele Curții de Apel Cluj: Vaccinarea este o decizie personală, nu a statului!

Updated on septembrie 27, 2021 Președintele Curții de Apel Cluj, judecătorul Dana Gârbovan, a vorbit într-un interviu acordat jurnalistului Robert Turcescu despre vaccinarea anti-Covid și despre certificatul verde.

Dana Gârbovan spune că vaccinarea trebuie să fie o decizie personală, nu impusă de stat.

„Pornind de la acest principiu, al unui drept fundamental al fiecărei persoane, de a decide cu privire la propriul corp, decizia de a te vaccina sau nu este o decizie foarte personală, pentru că implică o analiză foarte personală a riscurilor vis-a-vis de sănătatea fiecărei persoane: îți asumi riscurile unei boli pe care o cunoști și vezi cât de gravă poate fi sau îți asumi riscurile vaccinării, riscuri pe care le cunoști doar parțial.

Președintele Curții de Apel Cluj: Vaccinarea este o decizie personală, nu a statului! 1

Având în vedere că are efecte directe asupra sănătății și vieții fiecărui cetățean, este o decizie personală, care trebuie să aparțină persoanei și nu statului. Din punct de vedere al statului, modalitatea prin care justifică această implicare este aceea de a proteja celelalte persoane, pentru că niciun drept fundamental nu este absolut dacă aduce atingere dreptului altor persoane.

În momentul în care s-a dovedit că persoanele vaccinate pot să transmită virusul, deja această teorie nu mai este valabilă și ne întoarcem la principiul dreptului a alege liberi și complet informat despre acest aspect”, a declarat Dana Gârbovan.

Judecătorul a vorbit și despre certificatul verde, despre care spune că ar fi trebuit dezbătut mai mul în societate.

„Problema se pune este dacă este justificată și proporțională, această măsură și se nasc o serie de întrebări legitime, care ar trebui dezbătute la nivel de societate și decidenți politici.

Pentru că nu este normal doar să anunți populația și să transmiți acest sentiment de frică și constrângere. Nu acesta este rolul statului: să oblige oamenii, prin frică, să facă ceva. Acest lucru nu este specific sistemelor democratice, ci dictaturii”, a mai spus aceasta.

error: Content is protected !!