I-a ieșit. Emil Boc conduce Guvernul României. Bonus pentru Cluj: 1 miliard de euro

Updated on septembrie 26, 2021 Emil Boc a revenit în politica națională într-un stil de mare jucător. Conduce Guvernul României, și-a asigurat sprijinul lui Klaus Iohannis pentru un mandat de președinte și, cel mai important, a securizat 1 miliard de euro pentru Cluj din PNNR. Banii vor fi folosiți pentru metrou și autostrăzile care conectează Clujul.

L-a Congresul PNL s-a văzut că omul de bază al lui Florin Cîțu este Emil Boc. El a reușit să facă o coaliție cu care să-l detroneze pe Ludovic Orban. Mai mult, la proiectul său a aderat și președintele Klaus Iohannis.

I-a ieșit. Emil Boc conduce Guvernul României. Bonus pentru Cluj: 1 miliard de euro 1

Acum, Emil Boc trebuie să refacă alianța cu USR. Nu se pune problema alianței cu PSD, sunt prea mulți bani de împărțit. Schimbarea lui Cîțu va veni natural, prin moțiune de cenzură. Cei din jurul lui Cîțu vor ridica din umeri, vor spune asta-i viața Florine și vor propune imediat un nou premier într-o alianță cu USR.

Emil  Boc afirmă că îşi doreşte ca USR PLUS să revină alături de PNL şi UDMR în Guvern, dar crede că după ce congresele celor două formaţiuni politice se vor termina, „alianţa de guvernare va putea să intre într-o nouă etapă”.

I-a ieșit. Emil Boc conduce Guvernul României. Bonus pentru Cluj: 1 miliard de euro 2

Partenerii de la USR PLUS sunt aşteptaţi la masa Guvernului, la masa continuării guvernării PNL – UDMR – USR PLUS. Evident că aşteptăm finalizarea congreselor PNL şi USR PLUS. Până atunci, probabil că puţine lucruri se vor întâmpla. După ce aceste două congrese se vor finaliza, sunt convins că şi alianţa de guvernare va putea să intre într-o nouă etapă”, a afirmat Boc.

Emil Boc a menţionat că nu s-a discutat despre o eventuală reîmpărţire a portofoliilor dacă USR PLUS revine în Guvern, el adăugând că ceea ce este important este ca USR PLUS să facă acest lucru.

Congresul de astăzi deschide calea pentru rezolvarea problemelor de mâine ale românilor, care sunt presante, de la facturile de energie care ştim că reprezintă o provocare majoră pentru toţi românii, la problemele legate de pandemie, de locurile de muncă, la problema aducerii românilor în ţară, oprirea exodului forţei de muncă, la nivelul salariilor şi al pensiilor, astea sunt problemele adevărate cu care trebuie să vorbim. În rest… se încheie astăzi”, a adăugat el.

error: Content is protected !!