(Foto) Asfalt pe un drum turistic din Cluj

Updated on septembrie 22, 2021 Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare derulate pe drumul județean 103V Someșu Rece – Stolna.

Potrivit reprezentanților forului județean, lucrările de așternere a covorului asfaltic au vizat un sector în lungime de șase kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 3+400 și 9+400, cel care leagă în mod direct localitățile Someșu Rece și Stolna.

(Foto) Asfalt pe un drum turistic din Cluj 1

„Importanța lucrărilor recent finalizate e dată de faptul că acest sector asigură o legătură directă între două drumuri județene extrem de atractive din punct de vedere turistic, respectiv DJ 107P Gilău – Someșu Rece – Mărișel și DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Băișoara – Iara – Buru – limită cu județul Alba. În acest fel poate fi evitat traficul extrem de aglomerat de pe DN 1 între localitățile Gilău și Luna de Sus, cu toate beneficiile ce decurg de aici”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj.

Anterior asfaltării au fost executate lucrări constând în reprofilarea drumului cu cilindrare, curățarea platformei drumului, refacerea terasamentelor deteriorate, aducerea la profil și completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de balast și piatră brută, curățarea și desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor și decolmatarea camerelor de cădere.

Totodată, au avut loc operațiuni de defrișare, de tăiere a lăstărișului și a vegetației din zona drumului, asigurarea scurgerii apelor pluviale, înlocuirea sau prelungirea unor podețe. Pentru completa finalizare a investiției vor mai fi efectuate în perioada următoare lucrări constând în realizarea de acostamente, precum și refacerea timpanelor podețelor.

(Foto) Asfalt pe un drum turistic din Cluj 2 (Foto) Asfalt pe un drum turistic din Cluj 3 (Foto) Asfalt pe un drum turistic din Cluj 4 (Foto) Asfalt pe un drum turistic din Cluj 5 (Foto) Asfalt pe un drum turistic din Cluj 6

error: Content is protected !!