Baza sportivă din Gheorgheni mai accesibilă pentru pietoni. S-a construit un trotuar

Updated on septembrie 17, 2021 Primăria Cluj Napoca a amenajat un trotuar pe care clujenii îl pot folosi să ajungă la baza sportivă din Gheorgheni.

Consilierul local Alexandra Oană a scris: „Clujenii care vor să ajungă pe jos în baza sportivă Gheorgheni beneficiază, de câteva zile, de un trotuar nou pe lângă sensul giratoriu și de o alee asfaltată în locul cărării de pământ de pe spațiul verde – așa cum am propus administrației în cadrul discuției despre amendamente la bugetul local, în urma repetatelor sesizări pe care le-am primit de la cetățeni.

Baza sportivă din Gheorgheni mai accesibilă pentru pietoni. S-a construit un trotuar 1 Baza sportivă din Gheorgheni mai accesibilă pentru pietoni. S-a construit un trotuar 2

Amenajările recente aduc o îmbunătățire vizibilă față de situația precedentă, însă rămân mai multe aspecte ce trebuie remediate pentru ca accesul în baza sportivă să fie optim pentru pietoni.

Așa cum ne-au semnalat mai mulți cetățeni este nevoie de:

– lărgirea trotuarului extrem de îngust, ce pe alocuri nu depășește 50 de cm lățime
– amplasarea unor praguri la sol pentru reducerea vitezei într-o zonă intens circulată de copii
– construirea de piste de biciclete înspre baza sportivă întrucât vorbim de o locație unde lumea merge cu bicicleta
– îndepărtarea bordurilor înalte de la trecerile de pietoni existente și amplasarea unei treceri pentru pietoni la intrarea în parcarea bazei sportive
– plantare a unui aliniament de arbori care să ofere protecție și umbră pietonilor

Dacă ne propunem, într-adevăr, să-i motivăm pe clujeni să renunțe la mașini trebuie să ne asigurăm că le punem la dispoziție trotuare generoase, alei pietonale și piste de biciclete pe care să se poată deplasa în siguranță prin oraș”.

Reprezentanții SOS Parcul Est cer amenajarea accesului și dinspre Someșeni și Între Lacuri.

Fain că s-a rezolvat foarte parțial însă o problema de acces spre baza sportivă. Vrem și acces dinspre Someseni si Intre Lacuri spre baza de pe strada Bulandra, care, am verificat, nu exista in nomenclatorul de străzi in zona pepinierei, deci traficul auto e ilegal. Inchiderea strazii pt trafic auto si punerea unei bariere impusca doi iepuri dintr-o lovitura:

1. Se transforma in alee pietonala si ciclista care incluzand baza devine cea mai lunga din Cluj si
2. Nu se mai depozitează ilegal deseuri.

Ar mai trebui rezolvat și accesul pietonal dinspre Sopor. Cum? Amenajand doua punti peste Becas, una spre baza ca sa nu mai fi ocolit pana la intrarea tot dinspre Sopor pt care am insistat ani de zile. Dar e necesară si a doua punte, provizorie, pana e gata proiectul parcului, spre Parcul Est”

error: Content is protected !!