Cluj Napoca a depășit rata de 2 la mia de locuitori. Când intră în vigoare restricții

Updated on septembrie 14, 2021 Rata incidentei cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori, calculată pentru perioada 28 august – 10 septembrie a depășit la Cluj-Napoca 2 cazuri la mia de locuitori. Mai exact, aceasta este de 2,03.

Prefectul Tasnádi István a precizat că astăzi s-a intrat într-o perioadă de observație de 48 de ore. Dacă joi rata nu va scădea sub 2 la mie, va fi convocat Comitetul Județean pentru Situații de Uurgență și începând cu ziua de vineri se va trece în scenariul galben.

Cluj Napoca a depășit rata de 2 la mia de locuitori. Când intră în vigoare restricții 1

În scenariul Galben, activitățile sportive se pot organiza cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă in exterior sau interior, iar spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție.

Nunțile, botezurile, mesele festive sunt permise cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Rata infectărilor a crescut și la nivel județului Cluj (1,60), acolo unde există 1.213 cazuri active. În cinci comune au fost aplicate restricțiile aferente scenariului roșu de funcționare:

Feleacu – 3,15

Săndulești – 3,19

Jichisu de Jos – 3,45

Ploscoș – 4,82

Cătina – 6,58

error: Content is protected !!