Profesorul Ciprian Mihali, despre studentul de la UBB Cluj care cere despăgubiri de 15 milioane de euro. „Tinerele vlăstare ale patriei  rămân fără zen”

Updated on septembrie 9, 2021 Un student de la Facultatea de Geografie din Cluj a dat în judecată Universitatea Babeș-Bolyai și cere despăgubiri de 15 milioane de euro: 8 milioane ca daune morale şi 7 milioane ca daune materiale.

Tânărul s-a plâns judecătorilor că program şcolară impusă de facultate îi afectează viaţa personală, dar şi timpul individual de studiu.

Profesorul Ciprian Mihali, despre studentul de la UBB Cluj care cere despăgubiri de 15 milioane de euro. „Tinerele vlăstare ale patriei  rămân fără zen” 1

Studentul este nemulţumit de faptul că doar din cele 6 examene de la disciplinele obligatorii nu poate acumula cele 30 de credite necesare promovării anului şi este nevoit să înveţe în plus şi la materiile opţionale

Profesorul de la UBB, Ciprian Mihali, a comentat acest caz: „Lumea cu fundul în sus

Un student din Cluj își dă universitatea în judecată și îi cere daune de 15 milioane de euro, pe motivul că îi dă prea mult de învățat, iar asta nu-i permite să se ocupe de dezvoltarea lui personală. El acuză universitatea că șase cursuri pe semestru nu sunt suficiente ca să obțină cele 30 de credite semestriale și, din această cauză, este obligat să mai ia și niște cursuri opționale.

Suntem nevoiți astfel să constatăm, după câteva sute de ani de viață academică, educație și idealuri ale cunoașterii, proiectul iluminist eșuează, iar învățătura se decuplează de dezvoltarea personală. Învățarea a devenit o sursă de stres, o traumă, împiedecând astfel tinerele vlăstare ale patriei să rămână zen, să se elibereze de stres prin alte activități decât cele universitare.

Poate că e momentul ca universitățile să ofere și altfel de cursuri tinerilor aspiranți la dezvoltarea personală și la renunțe la știința cea oprimatoare. În biata ei naivitate, universitatea a crezut că îi cheamă pe tineri să îi educe, adică să îi învețe carte, când colo aceștia văd în carte un abuz. E clar că dezvoltarea personală nu mai trece prin cărți și prin cunoaștere.”

error: Content is protected !!