Mihai: „Am întrebat un prieten din Cluj ce-i determina pe clujeni sa-l tot aleagă pe Emil Boc primar”

Updated on august 17, 2021 Clujul nu este perfect dar cu mult peste ceea ce se întâmplă în România. Nici măcar primarii noi de la USR nu dau semne că ar știi cum să facă, ce să facă pentru orașele lor. Exemplul cel mai bun la Brașov unde primarul pur și simplu este depășit de situație și se ceartă cu viceprimarul pentru măturatul străzilor.

Mihai C.: „Am un prieten bun in Cluj. Cam o data pe luna, vorbim cate o ora la telefon, analizand principalele evenimente publice, cu spirit critic, pentru ca niciunul dintre noi nu a facut niciodata politica, asta creand premisa obiectivitatii in aprecieri.
Mihai: „Am întrebat un prieten din Cluj ce-i determina pe clujeni sa-l tot aleagă pe Emil Boc primar” 1

L-am intrebat odata ce-i determina pe clujeni sa-l tot aleaga pe Boc primar, in conditiile in care primarul Clujului are si el, ca noi toti, pacate mai mari sau mai mici, mai vechi sau mai recente. Mi-a raspuns printr-o mica istorioara, pe care o redau in continuare.

Undeva in Cluj, era o intersectie nesemaforizata unde, mai ales la ore de varf, se produceau ambuteiaje, timpul de asteptare fiind de ordinul minutelor. Boc a facut acolo, din prostii de-alea de plastic, un sens giratoriu.

Timp de doua saptamani a analizat efectul masurii luate, constatand ca problema de trafic si-a gasit, astfel, rezolvarea. Dupa cele doua saptamani, in trei zile a facut un sens giratoriu adevarat, cu pamant si flori, cu borduri, cu marcaje si indicatoare rutiere definitive.

Intreb si eu: de ce la Cluj se poate, iar la Calarasi, la intrarea in oras dinspre Slobozia, stam de ani de zile cu bidoanele alea pe strada? Macar acel sens giratoriu ar trebui sa-l definitiveze autoritatile locale, daca pentru alte intersectii nu sunt in stare nici macar sa se gandeasca la asa ceva!

Doru V.: „Am vizitat orașul Cluj-Napoca. Acest oraș are piste pentru bicicleta.Multe piste pentru bicicleta.Ma întreb cum la alții se poate? Clujul este tot în România”.

Emil C.: „De fiecare dată când plec din Cluj mă gândesc mai mult la ce nu am făcut, la ce am ratat, decât la ce am făcut, am văzut.
Nu vorbesc doar de filme, sunt mai multe filme bune ratate decât filme bune văzute, ci si de locuri.

(…) Momentan spun că sufletul meu se află încă acolo.(…)”

error: Content is protected !!