Iași vs Cluj. Are dreptate? Vlad Mixich: „Vă informez că zona centrală a Iaşiului e mai frumoasă, mai curată şi mai prietenoasă decât zona similară a Clujului”

Updated on iulie 27, 2021 Medicul Vlad Mixich, a lăudat astăzi într-o postare pe Facebook modul în care arată centrul Iaşului, despre care spune că arată mai bine decât cel din Cluj.

„Ştiu că e posibil să stârnesc un mic jihad aici dar, cu 0 implicare emoțională, vă informez că zona centrală a Iaşiului e mai frumoasă, mai curată şi mai prietenoasă decât zona similară a Clujului. Oricât de intensă moda şi marketingul, aceasta este realitatea obiectivă”, a scris Mixich.
Iași vs Cluj. Are dreptate? Vlad Mixich: „Vă informez că zona centrală a Iaşiului e mai frumoasă, mai curată şi mai prietenoasă decât zona similară a Clujului” 1

Dan Chiriac: Nu imi amintesc sa fi facut cineva reclama Clujului ca ar fi un oras frumos. Eventual cu nivel de trai dezvoltat, dar aia e altceva.

Clujul isi face PR pentru a forma o imagine de oras al festivalurilor, IT-ului/tehnologiei, oras universitar/cultural, al evenimentelor sportive, eventual promoveaza diverse proiecte administrative mai aparte (transport public verde, parkinguri etajate cu acoperis verde, bugetare participativa, concursuri internationale de solutii), nu stiu ca cineva sa faca PR in care sa sustina ca e un oras cu un centru frumos…

Desi in ultimii ani arata si centrul tot mai bine, iar dupa ce va fi modernizata/pietonalizata si zona Kogalniceanu/UBB plus Cetatuia va fi acolo unde trebuie si ca aspect in zona centrala.

Dar tot va fi mai frumos Sibiul sau alte orase si atunci… Clujul va fi in continuare cel mai dezvoltat oras, fara ca asta sa presupuna ca trebuie sa fie cel mai frumos.

E in fata la prea multe Clujul ca sa mai pretinda si titlul de orasul cu cel mai frumos centru 🙂”

Teodorescu M.: Piatra Neamtu e asa frumos, ca multi cred ca e un orasel din Austria, din cele de munte.
Ca Viena, nu e asa frumos, prin Austria, ca oraselele de munte.
Stilul Germanico-Celtic e evident, aici, in Iasi. Parca ai fi pe undeva pe la un Palat din Viena sau Munchen etc.

Ani M.: Nu compar, doar întreb: așa arată ardezia de pe Palatul Culturii? Parcă lucește a tablă !
Dacă mă înșel, îmi cer scuze.

Andrei Biro: Am trăit șapte ani la Iași. Orașul are spații mult mai largi pentru că vechiul Iași a fost pus la pământ. Din fericire, Clujul nu a “beneficiat” de acest tratament. E adevărat, Iașiul pune în valoare ce i-a mai rămas, Clujul, nu, se sufocă cu clădiri. Mai erau părți ale vechii cetăți care meritau puse în valoare. Sigur, nu avem Palatul Culturii dar avem multe palate mai mici.

Alina A.: Iasul e orasul meu si puteti spune ca sunt subiectiva – dar confirm cu tarie ca Iasul chiar e asa de fain pe cat se spune&vede, nimic nu e infrumusetat via social media. Locuiesc in centru, am biroul tot in centru si ma bucur zi de zi de frumusetile acestea: nu doar in “fata” e curat si fain si la 100 de m altfel; peste tot in centru si in general in oras e curat si fain si chiar avem cu ce ne mandri. Iar oamenii sunt altfel, cine a vizitat Iasul ca turist, ca student, cu afaceri – stie ce spun 😊 (A nu se intelege ca dau curs “competitiei” – cand “se bat” doua orase frumoase, locuitorii ambelor localitati au de castigat; si vorbim despre doua orase minunate)

error: Content is protected !!