(Foto) Furtună Cluj. Două persoane rănite, 150 de apeluri la ISU, niciun mesaj de avertizare, terasele din Centru erau aproape pline

Updated on iulie 19, 2021 Doi clujeni au fost transportați la spital, după ce au fost răniți de furtuna violentă de duminică seara. ISU Cluj nu s-a deranjat să trimită un mesaj de avcertizare în condițiile în care terasele din centru erau aproape pline.

Mă mir cum de nu s-a întâmplat să fie mai mare dezastrul la maşini. În spatele blocului la mine, de exemplu, este un brad exact pe o maşină, acolo. Plângeau proprietarii…“, spune o femeie citată de Observator Tv. 

Copacii au blocat accestul ambulanţelor în curtea secţiei de hematologie a Institutului Oncologic. De asemenea, Vântul puternic a smuls acoperişul Liceului Teoretic Lucian Blaga, de pe Aleea Băișoara.

(Foto) Furtună Cluj. Două persoane rănite, 150 de apeluri la ISU, niciun mesaj de avertizare, terasele din Centru erau aproape pline 1 (Foto) Furtună Cluj. Două persoane rănite, 150 de apeluri la ISU, niciun mesaj de avertizare, terasele din Centru erau aproape pline 2 (Foto) Furtună Cluj. Două persoane rănite, 150 de apeluri la ISU, niciun mesaj de avertizare, terasele din Centru erau aproape pline 3

După manifestările meteo extreme înregistrate pe parcursul serii, au fost preluate de către ISU Cluj peste 150 de solicitări, venite din municipiul Cluj-Napoca, pentru înlăturarea arborilor doborâți, a acoperișurilor sau elementelor de construcție afectate sau privind avarii ale rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazului.

Astfel, au fost dislocate pentru a înlăturarea arborilor sau elementelor de construcții căzute peste autoturisme, locuințe sau instalații de distribuție a utilităților, 11 echipaje cu mijloace specifice (30 pompieri) din cadrul ISU Cluj, șapte echipaje ale Serviciului Spații Verzi din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca (28 de specialiști), opt echipaje din cadrul asociației CERT (20 de voluntari), precum și echipe specializate din cadrul furnizorilor de utilități.

Echipajele ISU Cluj au desfășurat peste 50 de intervenții, la care se adaugă cele ale Serviciului Spații Verzi și asociației CERT.
Pe parcursul nopții două echipaje SAJ au transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate două persoane care au suferit contuzii în urma căderilor elementelor de construcții. Acesta prezentau afecțiuni ușoare, la evaluarea primară”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Florin Tomos: Strada Albac Cluj

Florin V.: Multumiri celora pe care i-ati votat si mentin aceeasi ineficienta in anumite sisteme ! Multumim ca ne-ati avertizat de aceasta mica furtunica cu grindina la Cluj !!
(Foto) Furtună Cluj. Două persoane rănite, 150 de apeluri la ISU, niciun mesaj de avertizare, terasele din Centru erau aproape pline 4

Adriana Cristian:Sper in primul rand ca toti sunteti bine dupa furtuna de azi.
Imi doresc mult ca toate institutiile responsabile sa intervina prompt pentru a rezolva problemele aparute in urma furtunii de astazi, iar in cazul in care acest lucru nu se intampla va rog sa-mi transmiteti pentru a verifica.

In astfel de situatii e important ca institutiile statului sa fie pregatite pentru a putea interveni rapid si oamenii sa fie preveniti pentru a putea lua masurile necesare. Din primele verificari atentionarea de cod portocaliu a venit cu 30 de min inainte de inceperea furtunii, daca acest lucru se verifica e important sa intelegem de ce s-a intamplat acest lucru si ce masuri putem lua pentru a nu mai ajunge in aceasta situatie.

Cat despre informarea cetatenilor e clar deja ca aceasta nu a avut loc. Nu inteleg de ce azi in Cluj-Napoca nu am fost instiintati prin RoAlert de vijelia ce urma sa vina. De mult nu am mai vazut o astfel de vijelie, cu vant foarte puternic, furtuna, grindina, copaci cazuti, strazi inundate si totusi nu am primit niciun mesaj de atentionare.

Acum cateva saptamani am fost instiintata in timp ce conduceam prin Harghita ca in zona prin care trec s-a vazut un urs…..De ce atunci da si acum nu? De ce prezenta unui urs e Cod rosu la ora 23:30 noaptea si o vijelie ca cea de mai jos nu e considerata Cod rosu? (”Mesajele prin Ro-Alert se transmit doar în cazul avertizărilor COD ROSU, conform procedurii. Avertizarea emisă este categorisită “COD PORTOCALIU”.)

Azi cand am plecat din Piata Unirii spre casa inca erau la terase multi oameni printre care si familii cu copii sper doar ca au apucat sa se adaposteasca si sa ajunga cu bine la casele lor. Nimeni nu stia ce va urma sa fie, chelnerii serveau si primeau clienti fara a-i anunta ca e cod portocaliu de furtuna – in alte tari in astfel de situatii se inchid localurile se pun mesaje de atentionare pentru ca oamenii sa fie in siguranta.

Zilele urmatoare trebuie sa avem o evidenta a strazilor care au fost cele mai afectate atat din punctul de vedere al canalizarii, cat si al copacilor cazuti pentru a prioritiza investitiile unde e cel mai mare nevoie pentru a fi mai pregatiti data viitoare.

Sunt sigura insa ca vom vedea la Cluj, ca de fiecare data cand e greu, o multime de oameni ce ii vor ajuta pe cei ce au cea mai mare nevoie. ❤ ”

Nicolae P.: S-au spart masini din cauza copacilor cazuti pe Aleea Snagov, Detunata si parcarea de pe Unirii. Aleea detunata blocata.
Sper sa fie folositoare fotografiile pentru despagubiri
(Foto) Furtună Cluj. Două persoane rănite, 150 de apeluri la ISU, niciun mesaj de avertizare, terasele din Centru erau aproape pline 5

(Foto) Furtună Cluj. Două persoane rănite, 150 de apeluri la ISU, niciun mesaj de avertizare, terasele din Centru erau aproape pline 6

(Foto) Furtună Cluj. Două persoane rănite, 150 de apeluri la ISU, niciun mesaj de avertizare, terasele din Centru erau aproape pline 7

(Foto) Furtună Cluj. Două persoane rănite, 150 de apeluri la ISU, niciun mesaj de avertizare, terasele din Centru erau aproape pline 8

(Foto) Furtună Cluj. Două persoane rănite, 150 de apeluri la ISU, niciun mesaj de avertizare, terasele din Centru erau aproape pline 9

(Foto) Furtună Cluj. Două persoane rănite, 150 de apeluri la ISU, niciun mesaj de avertizare, terasele din Centru erau aproape pline 10

(Foto) Furtună Cluj. Două persoane rănite, 150 de apeluri la ISU, niciun mesaj de avertizare, terasele din Centru erau aproape pline 11

Vezi aici Video:

error: Content is protected !!