(Foto/Video) Inundații puternice. Un șofer din Cluj a fost prins de viitură

Updated on iulie 16, 2021 Ploaia a făcut ravagii aseară în localitatea Ocolișel, comuna Iara, din județul Cluj. Viitura a inundat complet localitatea, drumul principal devenind un adevărat râu. Un șofer a fost prins viitură în timp ce se afla în mașină, pe un drum secundar, însă a reuşit să se salveze înainte de sosirea pompierilor

„Ca urmare a fenomenelor meteo și hidrologice ce s-au manifestat în cursul zilei de astăzi, au fost înregistrate două solicitări pentru intervenția echipelor specializate din cadrul ISU Cluj, ca urmare a surprinderii de viituri a unui autoturism, ce se deplasa pe un drum secundar, și a unei persoane aflate în locuința proprie.

(Foto/Video) Inundații puternice. Un șofer din Cluj a fost prins de viitură 1

Ambele solicitări au venit din localitatea Ocolișel, comuna Iara, iar salvatorii au ajuns deja la persoana care a fost surprinsă de viitură în autoturism. Apele și aluviunile începuseră să se retragă, iar persoanele au reușit să se auto-evacueze din autoturism, înainte se sosirea pompierilor și i-a asigurat că se află în afara oricărui pericol.+

(Foto/Video) Inundații puternice. Un șofer din Cluj a fost prins de viitură 2

Echipajul s-a deplasat către locația indicată de cel de-al doilea solicitant, iar în zonă au fost dislocate, suplimentar, un autocamion cu o motopompă transportabilă pentru evacuarea apei, o autospecială pentru muncă operativă cu tracțiune integrală și o barcă de salvare”, a transmis ISU Cluj.

Prin sistemul RO-Alert au fost transmise joi mesaje de avertizare de cod roşu de precipitaţii, urmate de viituri şi depăşirea cotelor de pericol, către terminalele de telefonie mobilă de pe raza comunelor clujene Mihai Viteazul, Moldoveneşti, Iara, Valea Ierii şi Băişoara.

 

error: Content is protected !!