Elevă de 10 la Bac, din Oradea, vrea la la Facultatea de Litere UBB Cluj: „Din clasa a V-a îmi doresc să fiu fie profesoară de Limba română”

Updated on iulie 12, 2021 Alexandra Maria Monica Ciurba – absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea, a obținut nota 10 la Bacalaureat, după contestații.

Alexandra Ciurba a primit inițial nota 9,60 la proba de Limba și literatura română, dar după contestație a fost notată cu 10, media finală fiind 10.

Elevă de 10 la Bac, din Oradea, vrea la la Facultatea de Litere UBB Cluj: „Din clasa a V-a îmi doresc să fiu fie profesoară de Limba română” 1

Acum, ea vrea să vină la Cluj Napoca pentru a-și continua studiile, anunță bihon.ro.

„Nu eram convinsă că era perfectă, nu am depus contestația cu acest gând. Știam însă că merit mai mult, iar faptul că am contestat rezultatul nu face altceva decât să-mi dea o liniște sufletească. Este o încununare a tuturor rezultatelor mele de până acum și a muncii mele din timpul școlii. Pentru că în toți cei 12 ani de școală am muncit și am învățat cât de bine am putut și am tras ca să am cele mai bune rezultate”, a spus eleva pentru bihon.ro.

Și a reușit, pentru că nu doar la examenul de Bacalaureat a obținut media maximă, ci pe parcursul tuturor anilor de școală. Iar din clasa a V-a până în clasa a X-a, a participat la Olimpiada de Limba și literatura română. De altfel, în al doilea an de liceu, a obținut un premiu special la etapa națională a competiției.

Alexandra intenționează să se înscrie la Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

„Îmi doresc să lucrez în învățământ și acolo m-am gândit că e locul meu. Din clasa a V-a îmi doresc să fiu fie profesoară de Limba română, fie educatoare sau învățătoare. Îmi plac foarte mult copiii și acesta este unul dintre motive”, a dezvăluit ea.

error: Content is protected !!