Încep lucrările de alimentare cu apă în 20 de localități din Cluj

Updated on iunie 29, 2021 Marți, 29 Iunie 2021, a fost semnat contractul de lucrări ce prevede extinderea alimentării cu apă în comunele Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni.

Derulată de Compania de Apă ”Someș” S.A., societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, investiția este parte a megaproiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Încep lucrările de alimentare cu apă în 20 de localități din Cluj 1

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣:„𝘌 𝘰 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘦 𝘥𝘦 𝘮𝘢𝘳𝘦 𝘢𝘯𝘷𝘦𝘳𝘨𝘶𝘳𝘢, 𝘪𝘯 𝘷𝘢𝘭𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘦 𝘱𝘦𝘴𝘵𝘦 8,5 𝘮𝘪𝘭𝘪𝘰𝘢𝘯𝘦 𝘥𝘦 𝘦𝘶𝘳𝘰, 𝘤𝘶 𝘢𝘫𝘶𝘵𝘰𝘳𝘶𝘭 𝘤𝘢𝘳𝘰𝘳𝘢 𝘷𝘰𝘳 𝘧𝘪 𝘪𝘯𝘧𝘪𝘪𝘯𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘴𝘢𝘶 𝘦𝘹𝘵𝘪𝘯𝘴𝘦 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘪𝘯 𝘯𝘶 𝘮𝘢𝘪 𝘱𝘶𝘵𝘪𝘯 𝘥𝘦 20 𝘥𝘦 𝘴𝘢𝘵𝘦 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘦. 𝘐𝘯 𝘶𝘳𝘮𝘢 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘪𝘪 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘰𝘳 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘭𝘦 𝘷𝘪𝘻𝘢𝘵𝘦 𝘷𝘰𝘳 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘢 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘥𝘦 𝘤𝘦𝘢 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘶𝘯𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘴𝘪 𝘭𝘢 𝘶𝘯 𝘥𝘦𝘣𝘪𝘵 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘢𝘯𝘵”.

Investiția, ce va debuta în perioada imediat următoare și se va derula pe o perioadă de cel mult 18 luni, vizează înființarea de noi rețele de apă sau extinderea rețelelor existente pe teritoriul a nu mai puțin de 20 de localități din șapte comune clujene, respectiv: Așchileu Mare, Așchileu Mic, Cristorel, Fodora, Bonțida, Răscruci, Chinteni, Vechea, Feiurdeni, Satu Lung, Cojocna, Iuriu de Câmpie, Strucut, Iclod, Iclozel, Orman, Vultureni, Băbuțiu, Făureni și Șoimeni.

În total, în cadrul acestui contract vor fi realizate aducțiuni și rețele de distribuție a apei în lungime de aproape 100 de km, peste 1.800 de branșamente individuale, 8 rezervoare de înmagazinare a apei și 3 stații de pompare.

Necesitatea realizării acestor investiții, a căror valoare se ridică la suma de 41.922.326 lei, fără TVA, a fost determinată de dorința extinderii ariei de acoperire a actualei rețele de apă, precum și de nevoia de a preveni avariile și întreruperile în furnizarea serviciului de alimentare cu apă.

error: Content is protected !!