(Video) Suburbie în stil american lângă Cluj Napoca: “Nu construim blocuri între case, nu facem case cu 7 etaje”

Updated on iunie 10, 2021 Azi, 10 iunie 2021, în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, documentația vizând “Planul Urbanistic Zonal, în localitatea Chinteni, județul Cluj – zona Sub Plopi, în scopul: CONSTRUIRE LOCUINȚE FAMILIALE, a primit avizul favorabil al Arhitectului Șef al Județului Cluj, anunță primarul Lucia Suciu.

Primăria comunei Chinteni a elaborat un Plan Urbanistic Zonal pe o suprafață de 32 de hectare.

(Video) Suburbie în stil american lângă Cluj Napoca: "Nu construim blocuri între case, nu facem case cu 7 etaje" 1

Aici vor fi construite case. Nu se va construi haotic și nu vor fi ridicate blocuri.

”Este o suprafață de 32 de hectare situată la intrare în Chinteni. Solicitările pe zona aceea erau foarte multe, dar oamenii nu s-ar fi înțeles să facă un PUZ comuna, așa că Primăria l-a fpcut pentru ei. Am decis sp facem asta pentru a nu se construi haotic și a ajunge o localitate aglomerată.

Ulterior, în funcție de suprafața pe care o are fiecare, se va achita o taxă de PUZ, dar numai când cineva va dori să construiască. Noi am făcut toate actele în circa un an, dar pentru un PUZ privat ar fi durat cel puțin 2 ani.

Spre exemplu, străzile vor avea o lățime de cel puțin 9 metri. De asemenea, pe o parcelă nu construim haotic, nu schimbăm programul la tv și la vecini, nu construim blocuri între case, nu facem case cu 7 etaje și vecinul are parter!

Nimeni nu va primi autorizație pentru a face altceva. Cine face ilegal va avea soarta altora, și va demola. Se fac investiții financiare pentru a dezvolta frumos această comună”, a explicat primarul comunei Lucia Suciu, citată de stiridecluj.ro.

error: Content is protected !!