Cluj. Mobilizare impresionantă pentru salvarea câinelui Eremia: „Protejați-l pe Eremia de cetățenii prea gospodari: feriți-l de otravă, salam cu cuie, pietre în cap”

Updated on iunie 8, 2021 Reprezentanții organizație românească de medicină veterinară socială, TAC, au lansat un apel către clujeni pentru ajutarea în salvarea cățelului Eremia.

Veterinarii clujeni vor să îl prindă pe Eremia pentru a-i putea oferi îngrijirea de care are nevoie.

Cluj. Mobilizare impresionantă pentru salvarea câinelui Eremia: „Protejați-l pe Eremia de cetățenii prea gospodari: feriți-l de otravă, salam cu cuie, pietre în cap” 1

„Sâmbătă, am făcut 5767 lei la „Bazar de bine” și vă mulțumim. E mare lucru, l-am făcut împreună. Haideți să mai facem ceva bun, tot împreună, om cu om.

Ce nu știți despre ziua de sâmbătă e că, până la prânz, o bucățică din echipă a alergat mai bine de două ore, pe jos și cu mașina, după câinele din fotografie. Pe la ora 11 a zilei de sâmbătă alerga întins pe mijlocul străzii Eremia Grigorescu (Cluj-Napoca). Noi l-am lăsat două ore mai târziu în vârful dealului, mai sus de strada Vânătorului. (Să fie strada Vântului?)

Am organizat deja ziua de joi pentru o nouă încercare, împreună cu echipa adăpostului public din Cluj (CGCFS Cluj). Câinele (i-am zis Eremia) va ajunge la cabinetul nostru, unde, mai întâi, îl vom trata de deshidratare, frică și disperare. Apoi, vom începe analizele și tratamentul medical. Câinele e deosebit de blând și bun și peste măsură de speriat. Nu mușcă, nu atacă, nici nu suflă. Suferă teribil și se vede. Nu are păr pe trei sferturi din corp, are câteva excrescențe urâte pe burtă și o rană la gât. Nu e contagios, infecțios, nu face rău.

Ce să facem împreună: două lucruri.

1) Rugăm frumos oamenii din zonă*, fie că stau la casă sau în blocuri, să pună pe marginea drumului sau lângă poartă câte un castron/cutie cu apă. Haideți să facem asta, că nu-i rușine să fii om cu un pumn de apă. Vă rugăm să puneți aici, în comentarii, poze cu castronul dumneavoastră. Pare cam de marketing ce vă cerem, dar nu e. Vrem doar să (ne) confirmăm că putem face și lucruri mici și bune pe platforma asta care e din ce în ce mai lăbărțată și mai toxică. Câinele, așa cum l-am văzut noi, are mare nevoie de apă și nu găsește nicăieri, nici nu se apropie de cineva care i-o oferă.

2) Până joi dimineață, spuneți-ne aici unde ați văzut câinele și ora la care l-ați văzut. Nu-i nevoie de poză, ci doar să-i știm traseul, ca să ne fie mai ușor joi și să nu batem drumurile din cartierul Grigorescu în orb.
Și, cu voia dumneavoastră, 3): protejați-l pe Eremia de cetățenii prea gospodari: feriți-l de otravă, salam cu cuie, pietre în cap. Deși arată îngrozitor, e o ființă care suferă mult și care nu are altă putere decât să se ferească de om, altă ființă suferindă.

Noi o să vă mulțumim cu vești și, sperăm, cu un pacient sănătos și frumos peste puțin timp.
*zona lui Eremia: jumătatea dinspre Baciu a cartierului Grigorescu, străzile Eremia Grigorescu, Donath, Racoviță, Tăietura Turcului, cartierul Gruia, strada Vânătorului, Brizei, Zefirului etc.

Notă importantă: nu ne scrieți mesaje private, din păcate le-am oprit, fiindcă nu mai răzbim deloc cu timpul. Vă mulțumim că ne-nțelegeți”, au transmis cei de la TAC medicina veterinară socială.

error: Content is protected !!