Emil Boc, noul președinte al României? Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL

Updated on mai 30, 2021 Florin Cîțu și-a anunțat în această dimineață candidatura la șefia PNL. Mulți speculează că Emil Boc îl susține pe Florin Cîâu pentru a putea candida la prezidențialele din 2024. Dacă Ludovic Orban va câștiga în fața lui Florin Cîțu, cel mai probabil îl va da afară din Guvern pe actualul premier, pe model Liviu Dragnea, și va candida la prezidențiale din partea PNL.

 

”Fac acest anunț important pentru România și pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Le mulțumesc celor care au crezut în mine.
Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă. Vă invit alături de mine!”, a spus Florin Cîțu, potrivit stiripesurse.ro.

Emil Boc, noul președinte al României? Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL 1

Alin Tomuș, ipoteză sociologică : Emil Boc posibil candidat la funcția supremă în stat în 2024, potrivit alba24: „Viața politică este în sine un spațiu care nu exclude scenariile de diverse tipuri, un spațiu în care alianțele actuale devin greu de tolerat sau care problematizează puternic ideea de liniște în arcul guvernamental. Sigur că pacea guvernării depinde de o ecuație complicată în care rămâne de văzut câte din problemele guvernării o să cadă în sarcina PNL și câte în sarcina aliaților.

Uitându-mă cu ochii unui sociolog la ceea ce se întâmplă acum lansez o ipoteză de lucru care sunt sigur că preocupă deja laboratoarele politicii autohtone și anume reinventarea Partidului Democrat sub acest nume sau sub altul, rămâne să vedem, cel care să coaguleze partea de militanți PNL care au venit în actuala conjunctură cu nostalgia vechiului partid, militanții PMP care sunt puși în situația de a se afla în afara Parlamentului României și cu lideri care par să nu mai dețină capacitatea reinventării pe care o susținea mereu Traian Băsescu și cu suficienți membrii PSD care nu se mai regăsesc în forurile de decizie ale partidului după înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducere.

În context, pentru 2024, îl văd candidat la funcția supremă în stat, pe Emil Boc, actualul primar al Municipiului Cluj Napoca. Urmăriți un pic replasarea, de imagine deocamdată, a lui Emil Boc în poziția de lider politic reprezentativ. Este deocamdată o ipoteză, dar rămâneți cu ochii pe ceea ce se va întâmpla în această vară și apoi în această toamnă. La acest moment, sigur că este prematur să vorbim despre 2024 dar rămâne să vedem dacă am avut dreptate sau nu.

error: Content is protected !!