Cluj: Intervenție de urgență! Ploaia a făcut ravagii pe drumul Gilău-Mărișel. S-a surpat drumul

Updated on mai 21, 2021 În cursul zilei de joi, 20 mai 2021, o echipă a Consiliului Judeţean Cluj a intervenit în urma unei situaţii de urgenţă cauzate de căderile masive de precipitaţii înregistrate în zilele de 19 și 20 mai pe raza județului, cu efecte semnificative în special în zona de munte.

Astfel, un sector de drum în lungime de aproximativ 20 de metri situat pe drumul judeţean 107P Gilău – Mărişel, în zona kilometrului 18+200, a fost afectat de o alunecare de teren și de căderea arborilor aflaţi în vecinătatea carosabilului, precum și de alunecări de piatră de pe versantul opus, fiind îngreunată, astfel, circulaţia rutieră.

Cluj: Intervenție de urgență! Ploaia a făcut ravagii pe drumul Gilău-Mărișel. S-a surpat drumul 1

Urmare a acestui fapt, în cursul serii și nopții de joi, o echipă de intervenţie din cadrul Consiliului Județean a acţionat în regim de urgenţă în vederea degajării căii de rulare în zona afectată și semnalizării acesteia. Acţiunea a fost finalizată în aproximativ  trei ore.

De asemenea, în cursul dimineții zilei de vineri, 21 mai a.c., o altă echipă a Consiliului Județean s-a deplasat în vederea finalizării lucrărilor de semnalizare, respectiv de montare a indicatoarelor rutiere adecvate situației din teren, amplasarea de balize și benzi de semnalizare. În aceste condiții, circulația rutieră se desfășoară cu restricții, pe o singură bandă.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘈 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘰 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘮𝘱𝘵𝘢 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘮𝘦𝘥𝘪𝘶𝘭 𝘤𝘢𝘳𝘦𝘪𝘢 𝘢𝘮 𝘶𝘳𝘮𝘢𝘳𝘪𝘵 𝘴𝘢 𝘳𝘦𝘴𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘮 𝘤𝘪𝘳𝘤𝘶𝘭𝘢𝘵𝘪𝘢 𝘳𝘶𝘵𝘪𝘦𝘳𝘢, 𝘪𝘯 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘥𝘦𝘱𝘭𝘪𝘯𝘢 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵𝘢. 𝘛𝘰𝘵𝘰𝘥𝘢𝘵𝘢, 𝘷𝘰𝘮 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘱𝘳𝘪𝘯𝘥𝘦 𝘥𝘦𝘮𝘦𝘳𝘴𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘳𝘦𝘧𝘢𝘤𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘱𝘰𝘳𝘵𝘪𝘶𝘯𝘪𝘪 𝘢𝘧𝘦𝘤𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘢 𝘥𝘳𝘶𝘮𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘢𝘯”.

Concomitent cu intervențiile, a fost anunțat Comitetul pentru Situații de Urgență în vederea deplasării în teren, la fața locului, pentru constatarea calamității și dispunerea măsurilor care se impun pentru remedierea cât mai rapidă a situației.

error: Content is protected !!