Clujul campion la vaccinare. Cristian Ivaneș: „Rata de vaccinare. Seamănă cu ce? Harta electorală? Consumul de carte, pastă de dinți, săpun? O anumită mentalitate? Discutăm în sfârșit despre faliile astea?”

Updated on mai 19, 2021 Clujenii au înțeles că vaccinarea este singura soluție de reîntoarce la normalitate. Din păcate sunt multe județe unde vaccinul etse văzut ca o sperietoare iar dacă vine și valul 4 Clujul va avea parte iar de restricții.

Cristian Ivaneș: „Rata de vaccinare. Seamănă cu ce? Harta electorală? Consumul de carte, pastă de dinți, săpun? O anumită mentalitate? Discutăm în sfârșit despre faliile astea?”

Clujul campion la vaccinare. Cristian Ivaneș: „Rata de vaccinare. Seamănă cu ce? Harta electorală? Consumul de carte, pastă de dinți, săpun? O anumită mentalitate? Discutăm în sfârșit despre faliile astea?” 1

Laurențiu Dincă: „Din categoria municipiilor mari, cu peste 300.000 de locuitori, Cluj-Napoca și Timișoara au cele mai mari procente din țară ca pondere de persoane vaccinate cu prima doză (calculat la persoanele cu domiciliu). Nu e deloc întâmplător. Procent de aproximativ 38%, ceea ce ar însemna aproape 45-50% vaccinați din persoane eligibile. Cei mai implicați 2 primari în campania de vaccinare au fost Dominic Fritz și Emil Boc.

Pe primul loc din totalul municipiilor este Alba Iulia, cu 45% persoane vaccinate. E primul oraș din România care sare de pragul de 50% vaccinați din persoanele eligibile. Deloc întâmplător. Un alt primar implicat în campania de vaccinare a fost Gabriel Pleșa.

Pe locul 3, o surpriză – Călărași. S-au vaccinat 40% din populație. O posibilă explicație poate fi și faptul că fostul primar (până anul trecut) al orașului a decedat de COVID. Poate ești mai ușor de convins când știi că omul în care aveai încredere a fost răpus de virus.

Bucureștiul, pe la jumătatea clasamentului. Din populația rezidentă, doar 29% s-au vaccinat. Deloc surprinzător. Nicușor Dan nu a fost aproape deloc implicat în campania de vaccinare, prima postare despre vaccinare a apărut la 6 luni de la începerea oficială a campaniei. Nici nu știm dacă s-a vaccinat sau nu – cel puțin nu a postat nimic.

Avem și reședințe de județ precum Reșița și Focșani unde rata de vaccinare e de 12%, chiar sub media județului. Ori Brăila – unul din municipiile mari, unde s-au vaccinat doar 16%. Horror.

Încă nu avem o statistică publicată urban/rural, deși a tot fost cerută. Însă și aici există cazuri care ne arată că, dacă un primar alege să se implice, altfel se mișcă lucrurile (vezi comuna Ciugud).

Ce bine ar fi fost acum ca relaxările să se fi făcut în funcție rata de vaccinare. Măcar o parte din ele. Astfel încât primarii care nu vor să se implice de bună voie să simtă presiunea persoanelor vaccinate. Și încă nu ar fi timpul pierdut, dar e clar că nu se vrea asta.

Toți la grămadă, ca nu cumva să pară că deranjăm pe cineva. De exemplu, un primar pe care l-aș lua ca studiu de caz, primarul PSD din Pitești, în ultimele luni, din 10 postări 9 au fost despre echipa locală de fotbal. Restul despre altceva. 0 despre vaccinare. Noaptea minții”.

error: Content is protected !!