Foto Cluj. Spectacol de culoare și grație la Grădina Botanică. Lalelele sunt vedetele acestui sezon

Updated on mai 9, 2021 Grădina Botanică din Cluj-Napoca oferă în aceste zile un spectacol superb de culoare și grație. Odată cu venirea primăverii parcul s-a transformat într-o adevărată oază multicoloră.

Sute de oameni au decis să îşi petreacă sfârşitul de săptămână, la Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Este momentul perfect pentru o vizită – spun iubitorii de natură, care s-au plimbat şi au făcut fotografii.

Foto Cluj. Spectacol de culoare și grație la Grădina Botanică. Lalelele sunt vedetele acestui sezon 1

Oamenii pot admira peste 120 de specii de lalele, multe dintre ele aduse special din Olanda. Printre acestea, există şi soiuri unice în România, scrie stirileprotv.ro.

Dacă vreţi să admiraţi lalelele, trebuie să vă grăbiţi – acestea sunt flori de primăvară, iar unele dintre ele rezistă doar câteva săptămâni.

Foto Cluj. Spectacol de culoare și grație la Grădina Botanică. Lalelele sunt vedetele acestui sezon 2

Mihai Puşcaş, prorector UBB: “Acum este vârful la lalelele timpuri, care se găsesc aici pe platoul de lângă institut, iar săptămâna viitoare o să fie vârful la lalelele tardive. Este această lalea, care poartă numele de Maria Brâncoveanu, a fost creată şi pusă în cultură doar în urmă cu trei ani de zile. Este prima lalea, din câte ştiu, care poartă numele unei personalităţi de pe teritoriul României. Ea este creată în Olanda şi noi am primit aici o donaţie”.

Foto Cluj. Spectacol de culoare și grație la Grădina Botanică. Lalelele sunt vedetele acestui sezon 3

Grădina Botanică “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca este deschisă turiştilor în fiecare zi, de la 9 la 18, iar preţul biletelor este de 7 lei pentru un adult şi 4 lei pentru copii.

error: Content is protected !!