Doctorul Jianu Butnariu, fost șef al Clinicii Pediatrie III și cetățean de onoare al Clujului, a murit la vârsta de 94 de ani

Updated on mai 6, 2021 Doctorul Jianu Butnariu, fost șef al Clinicii Pediatrie III și cetățean de onoare al Clujului, a murit la vârsta de 94 de ani.

El a murit în data de 2 mai și a fost condus pe ultimul drum miercuri, 5 mai, informează Monitorul de Cluj.

Doctorul Jianu Butnariu, fost șef al Clinicii Pediatrie III și cetățean de onoare al Clujului, a murit la vârsta de 94 de ani 1

Dr. Jianu Butnariu a avut un rol foarte important în dezvoltarea sistemului medical clujean. El a înființat și condus vreme de peste 20 de ani Clinica Pediatrie III din municipiul Cluj-Napoca.

Din anul 1991, dr. Alexandru Jianu Butnariu a tratat copii bolnavi la cabinetul medical care îi poartă numele.

În anul 1999, doctorul Alexandru Jianu Butnariu a fost numit „cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca” pentru activitatea și devotamentul său în funcția de șef al Clinicii de Pediatrie III, dar și în calitate de profesor universitar.

Datorită efortului depus de dr. Jianu Butnariu, Clinica Pediatrie III a fost creată, loc în care 17 serii de studenți au efectuat stagii și 20 de serii de medici pediatri au fost formați pentru a-i ajuta pe clujeni.

error: Content is protected !!