„Crimă urbanistică à la Cluj.” Au păstrat doar fațada. „Să le fie rușine tuturor celor implicați într-o astfel de mutilare oribilă!”

Updated on aprilie 28, 2021 O clădire de pe strada Craiova, din Cluj Napoca, a fost distrusă pentru a face loc unui imobil nou.

Un arhitect îi acuză pe cei care au lăsat clădirea să ajungă într-o asemenea stare de „crimă urbanistică à la Cluj.”

„Crimă urbanistică à la Cluj.” Au păstrat doar fațada. „Să le fie rușine tuturor celor implicați într-o astfel de mutilare oribilă!” 1

„Crimă urbanistică a’la Cluj. Imposibil să fi fost proiectată de un arhitect cu actele și vizitele medicale în regulă!

Să le fie rușine tuturor celor implicați într-o astfel de mutilare oribilă! O spun eu, din “provincie”, de la Zalău. Sunt și la noi la țară cetățeni slabi la înger, dar nu în halul ăsta!”, a scris arhitectul Attila Alexandru Nagy.

Comentariile la fotografia postată pe grupul Clujul Civic au fost dure:

„E o sinteză perfectă a societății, avem o fațadă, un exterior de arătat și putred în interior”, spune un clujean.

„Cu cât mă uit mai mult la poza asta, mi se pare mai îngrozitoare.

Cândva Satul Potemkin înseamna niște fațade ridicate la șmekerie ca să ascundă faptul că în spatele lor nu e nimic.

Practica de Cluj-Napoca a ajuns la o perversitate de next level și în asta, și resemnifică Satul Potemkin printr-o dublă inversiune: prima dată golește orașul de un conținut real lăsând doar fațada în picioare – care apoi să camufleze faptul că în spate se umple nimicul de altceva”, a fost un alt mesaj.

„Șmecheria este că dacă păstrezi cel puțin un zid din vechea structură e nevoie de autorizație de renovare, nu de construire, ceea ce se obține mult mai ușor. La final, evident, dai jos și pietrele din față. Asta știu eu că este explicația la astfel de ghidușii”

„Exista reglementari clare in PUG care insa nu se respecta. Si din pacate chiar comisia de monumente da astfel de avize favorabile (am un caz concret). Cititi PUG-ul si faceti sesizari. Macar sa vada ca ticalosia nu trece neobservata”.

error: Content is protected !!