Cluj. Casa natală a lui Matei Corvin restaurată de Ministerul Dezvoltării. „Este o valoare şi un simbol al oraşului şi al întregii regiuni”

Updated on aprilie 23, 2021 Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a avut o întrevedere cu rectorul şi prorectorul Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, pentru a analiza posibilitatea de finanţare a proiectului de restaurare a casei Matia din Cluj Napoca.

Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca este actualul proprietar al clădirii.

Cluj. Casa natală a lui Matei Corvin restaurată de Ministerul Dezvoltării. „Este o valoare şi un simbol al oraşului şi al întregii regiuni” 1

După restaurare, clădirea ar putea fi deschisă publicului, dar ar fi utilă şi din punct de vedere didactic. Este o valoare şi un simbol al oraşului şi al întregii regiuni şi va putea găzdui, în continuare, Universitatea de Artă şi Design”, a afirmat ministrul Cseke Attila, citat de G4media.

Clădirea monument istoric de pe strada Matei Corvin, zona pietonală adiacentă Pieţei Muzeului, datează din Evul Mediu şi nu a fost restaurată integral din anii 1940-1950, suferind doar intervenţii punctuale pentru a asigura buna desfăşurare a activităţii didactice.

Monumentul are o importanţă istorică şi turistică, este vizitat de zeci de mii de turişti anual, dar interiorul acestuia nu poate fi vizitat.

error: Content is protected !!