Cel mai „scump” clujean: Două tablouri semnate de Adrian Ghenie s-au vândut cu peste 6 milioane de euro

Updated on aprilie 21, 2021 Artistul din Cluj Adrian Ghenie a vândut două lucrări la Sotheby’s Hong Kong pentru suma totală de 6,20 de milioane de euro. Este vorba despre lucrările “Self-Portrait in 1945” şi “The Trip”.

“Self-Portrait in 1945” este un ulei pe pânză semnat şi datat 2015 şi provine din Nicodim Gallery, Los Angeles. Lucrarea a fost cumpărată în final cu 1,15 milioane de euro.

Cel mai „scump” clujean: Două tablouri semnate de Adrian Ghenie s-au vândut cu peste 6 milioane de euro 1

“The Trip”, tot ulei pe pânză, este semnat şi datat 2016 şi privine dintr-o colecţie privată. Pânza a fost adjudecată la 5,14 milioane de euro, informează stiripesurse.ro.

Născut în Baia Mare, în 1977, Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca în 2001. După ce a încercat să trăiască din artă în Viena şi Sicilia, s-a întors în Cluj-Napoca şi a înfiinţat galeria Plan B, alături de Mihai Popin, în 2005.

Cele mai scumpe lucrări ale lui Adrian Ghenie:

Lucrarea ”Self-Portrait as Vincent Van Gogh”, semnată de artistul român Adrian Ghenie, a fost vândută în 2016 cu 2,6 milioane de dolari, la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s la New York. Lucrarea a fost achiziţionată de omul de afaceri japonez Yusaku Maezawa.

Pictura ”Nickelodeon”, realizată de Adrian Ghenie în 2008 – reprezentând opt siluete estompate purtând paltoane ample – a fost lotul principal la o licitaţie organizată de casa Christie’s la Londra şi s-a vândut cu 9 milioane de dolari.

error: Content is protected !!