Un adolescent de 17 ani a murit lângă Arieșeni, după ce a făcut stop cardio-respirator, iar elicopterul SMURD trimis să îl salveze copilul a aterizat în altă localitate

Updated on aprilie 16, 2021 Un adolescent de 17 ani a murit lângă Arieșeni, după ce a făcut stop cardio-respirator, iar elicopterul SMURD trimis să îl salveze copilul a aterizat în altă localitate.

Potrivit Inspectoratului General de Aviație al MAI, elicopterul a aterizat în altă localitate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Un adolescent de 17 ani a murit lângă Arieșeni, după ce a făcut stop cardio-respirator, iar elicopterul SMURD trimis să îl salveze copilul a aterizat în altă localitate 1

„În urma solicitării dispeceratului 112, elicopterul SMURD de la Arad a fost alertat să execute o misiune de salvare, desfășurată contra cronometru, pentru salvarea vieții unui băiat în vârstă de 17 ani care a suferit un stop cardiorespirator, aflat în localitatea Arieșeni, județul Alba.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din zona localității Arieșeni, care nu permiteau aterizarea/decolarea în condiții de siguranță, comandantul de echipaj a luat, conform procedurilor, decizia de a ateriza în zona localității Băița, județul Alba.

Având în vedere starea gravă a băiatului, comandantul de echipaj a solicitat ajutorul unui conducător auto pentru a transporta echipa medicală de pe elicopter, de urgență, la pacient.”

În jurul orei 09:00, familia băiatului a constatat că acesta nu a coborât din camera în care dormea.

Familia l-ar fi găsit pe adolescent în cameră, fără suflare. Adolescentul  fost dus de urgență cu o mașină de teren, de la locuința sa din satul Dealu Bajului, la dispensarul din centrul comunei Arieșeni, scrie alba24.ro.

Au fost începute manevrele de resuscitare, însă din păcate băiatul a decedat. Acesta nu era cunoscut cu probleme medicale.

error: Content is protected !!