S-a întors acasă după ce a muncit la Cluj și și-a construit o casă superbă în stil țărănesc

Updated on aprilie 15, 2021 Un ieșean s-a întors acasă după ce a lucrat o vreme la Cluj şi a decis să îşi ridice o casă tradiţională. Locuinţa inedită a fost scoasă acum la vânzare de una dintre cele mai mari case de licitaţii din lume, la un preţ pe masură.

Casa aflată la doar 20 de kilometri de Iaşi atrage prin simplitate. Inspirată din vechile locuinţe ţărăneşti, este o adevarată piesă de artă, scrie observatornews.ro.

S-a întors acasă după ce a muncit la Cluj și și-a construit o casă superbă în stil țărănesc 1

Proprietarii spun că s-au inspirat de la casele dintr-un sat din Cluj.

Mihaela Romanciuc, proprietar: Noi aveam in minte casele de la Cluj unde e un sat de astfel de case și de acolo a pornit ideea.

Ciprian Romanciuc, proprietar: Am cumpărat din zona Neamțului șindrilă, am adus-o, a trebuit să învăț de la meșterii de acolo cum se montează sau se aplică și vreau să vă zic că singur 3 luni de dimineața până seara am bătut cuie, mii de cuie.

Nici în interiorul locuinţei nu a fost lăsat nimic la voia întâmplării. Fiecare piesă de mobilier poartă amprenta timpului. Pe unele le-a făcut chiar el – refolosind materialele rămase de la construirea casei.

Cei care visează să locuiască într-o astfel de casă își pot împlini acum visul. Pentru că a fost scoasă la vânzare de una dintre cele mai mari case de licitații din lume, iar prețul de pornire este unul pe măsură: 175.000 de euro.

error: Content is protected !!