Caz rar la Cluj: O femeie vaccinată cu Pfizer a murit în secția de Terapie Intensivă, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel

Updated on aprilie 15, 2021 Medicii din Cluj încearcă să explice cum o femeie de 70 de ani, vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer, a murit recent în secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Turda, după ce a fost depistată cu Covid la două luni după rapel.

Este unic deoarece, potrivit medicilor consultați de G4Media.ro, persoana decedată avea făcut rapelul în luna februarie, apoi a fost testată pentru anticorpi după vaccin. Și avea un număr considerabil, 6700.

Caz rar la Cluj: O femeie vaccinată cu Pfizer a murit în secția de Terapie Intensivă, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel 1

Explicațiile în acest caz le oferă unul dintre medicii care au tratat pacienta în Terapie Intensivă, medicul specialist Sergiu Habago.

Am repetat testele de antigen, au ieșit toate negative, doar PCR-ul pozitiv. Trebuie să privim lucrurile rațional. Multe nu se leagă. Antigenul negativ de fiecare dată, de patru ori cel puțin, pacienta avea insuficiență cardiacă, detresă respiratorie, un plâmân umed, o detresă cu complianță pulmonară alterată, ca o pneumonie clasică cu suprainfecție bacteriană.

Nu cred că am văzut Covidul aici. Vedeam insuficiența respiratorie și a ieșit Covid fiindcă a ieșit PCR-ul pozitiv. Fiind pozitiv, cu simptomatologie respiratorie, a fost încadrat la definiția de caz dată de Ministerul Sănătății. A avut evoluție proastă de la început. Avea diabet zaharat, insuficiență cardiacă, insuficiență respiratorie cronică pe decompensarea cordului.

A venit cu insuficiență respiratorie acutizată, avea un plămân voalat cu leucocitoză, cu însemne de infecție bacteriană, cu elemente de sepsă bacteriană și cu complianță pulmonară redusă. Avea anumite elemente care nu corespundeau unei infecții Covid clasice. A făcut insuficiență cardio-circulatorie acută, insuficiență multiplă de organe, detresă respiratorie severă.

A fost intubată, ventilată, au căzut toate organele. În certificatul de deces poate apărea Covid, fiindcă a ieșit testul PCR pozitiv. Poate că a jucat un rol cândva, dar nu cred că de Covid a murit.

Părerea mea este că este vorba despre o infecție veche, s-a vaccinat apoi și a ieșit acest test PCR. Nu putem spune niciodată că s-a vaccinat și a murit”, spune medicul specialist Sergiu Habago. pentru g4media.ro.

error: Content is protected !!