Emil Boc, detalii noi despre stadiul proiectului de modernizare de la Expo Transilvania

Updated on aprilie 8, 2021 Primarul Emil Boc a oferit detalii despre stadiul proiectului de mdernizare de la Expo Transilvania.

“Aici este un proiect major pe care noi îl avem în dezvoltare pe ce înseamnă amenajarea de spații verzi. Știți bine că am lansat proiectul pentru realizarea studiului pentru fezabilitate, pentru partea aceasta de Expo Transilvania. Peste 17 hectare de teren.

Emil Boc, detalii noi despre stadiul proiectului de modernizare de la Expo Transilvania 1

Avem 4 oferte în evaluare pentru ceea ce înseamnă realizarea studiului de fezabilitate, PUZ și vom avea cât de curând și o rezoluție pentru acest proiect. Deci este un parc cu facilități sportive, zone moderne pentru pietoni, construire parking în cartierul Mărăști. Acolo am oprit construcția de blocuri de 11, 14 ,18 etaje. Așa era practic acolo”, a declarat Emil Boc la NapocaFM.

Primăria municipiului Cluj-Napoca urmărește revitalizarea zonei cunoscute drept ExpoTransilvania din cartierul Mărăști, pe o suprafață de 17 hectare, prin regenerarea și extinderea Parcului Aurel Vlaicu, amenajarea străzilor și spaţiilor publice adiacente și dotarea acestora cu echipamente cu tehnologie de tip Smart City, realizarea unui parking și reglementarea viziunii urbanistice pentru viitor

Principalele obiective de investiţii ale proiectului:

– Modernizarea Parcului Aurel Vlaicu (suprafață parc : peste 10 hectare)
– Aplicarea principiilor Walkable City – pentru îmbunătățirea calității spațiului public
– Construirea unui parking în zona de intervenţie (min. 350 locuri)

Parc modern

Spaţiul verde va fi nu doar reabilitat, ci şi extins, vor fi plantaţi arbori, vor fi realizate facilităţi sportive (baschet, minifotbal, aparate de fitness, jogging), zone de plimbare / promenadă, o zonă de joacă pentru copii în care dorim instalații de joacă creative, incluzive, ecologice.

Finanţarea investiţiei va fi realizată în prima fază din fonduri de la bugetul local, urmând ca ulterior să fie accesate surse de finanțare europene nerambursabile, după aprobarea programelor U.E. aferente următoarei perioade programatice.

Un alt punct de atracție îl va reprezenta teatrul în aer liber, respectiv spațiul amenajat pentru workshop-uri și evenimente. Proiectul include zone adaptate persoanelor cu dizabilități.
Străzile – Walkable-city

Componenta aceasta a investiției include amenajare zone pietonale / shared-space, infrastructură rutieră, trotuare, piste de biciclete, semnalizări, refacerea reţelei de iluminat public stradal, lucrări edilitare, montare mobilier urban, precum şi amenajarea spaţiilor publice prin echipamente cu tehnologie smart – străzile vizate:

– Str. Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Ialomiţei şi calea ferată
– Str. Ialomiţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și intersecția cu strada Fabricii de Zahăr
– Str. Tribunul Vlăduţiu – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Răsăritului
– Aleea Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Cojocnei

De asemenea, Primăria lucrează la identificarea amplasamentului pentru un nou parking de minimum 350 locuri în această zonă (ExpoTransilvania / IRA).

error: Content is protected !!