Cluj: 5 poduri din județ vor fi reabilitate

Updated on aprilie 5, 2021 Consiliul Județean Cluj a demarat reabilitarea a nu mai puțin de cinci poduri amplasate pe mai multe drumuri județene, respectiv pe DJ 182E în localitatea Chiuiești, pe DJ 107R în Ciurila, pe DJ 161D în localitatea Jichișu de Jos, pe DJ 103L în localitatea Mănăstireni și pe DJ 161 în satul Pâglișa, comuna Dăbâca.

Investițiile se adaugă uneia similare, deja demarate de Consiliul Județean și care prevede execuția unui nou pod pe traseul DJ 108C, în localitatea Văleni din comuna Călățele.

Cluj: 5 poduri din județ vor fi reabilitate 1

„𝐸 𝑜 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑖𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎, 𝑖𝑛 𝑣𝑎𝑙𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 15 𝑚𝑖𝑙𝑖𝑜𝑎𝑛𝑒 𝑑𝑒 𝑙𝑒𝑖, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑐𝑎𝑟𝑒𝑖𝑎 𝑛𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑢𝑛𝑒𝑚 𝑠𝑎 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑜𝑝𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑑𝑒 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑠𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑓𝑜𝑟𝑡 𝑎𝑡𝑎𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑖𝑟𝑐𝑢𝑙𝑎𝑡𝑖𝑎 𝑟𝑢𝑡𝑖𝑒𝑟𝑎, 𝑐𝑎𝑡 𝑠𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑒𝑎 𝑝𝑖𝑒𝑡𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎. 𝑃𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑐, 𝑣𝑜𝑚 𝑟𝑒𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝑙𝑎 0 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑒 5 𝑝𝑜𝑑𝑢𝑟𝑖, 𝑐𝑜𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚 𝑢𝑙𝑡𝑖𝑚𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑡𝑒ℎ𝑛𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑖 𝑖𝑛 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑢 𝑠𝑖 𝑐𝑢 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑚𝑎𝑖 𝑒𝑥𝑖𝑔𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑠𝑡𝑎𝑛𝑑𝑎𝑟𝑑𝑒”, a declarat Alin Tișe.

Podurile ce urmează a fi reabilitate nu au beneficiat de reparații capitale de la momentul construcției. În plus, ca urmare a fenomenelor meteo sezoniere care au provocat căderi abundente de apă într-un interval foarte scurt, podurile au suferit degradări semnificative ale structurii. În acest context, în urma expertizelor tehnice efectuate, s-a decis reconstruirea lor, de la zero.

Valoarea execuției pentru toate cele cinci poduri este de 14.547.428 lei, fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean. La această sumă se mai adaugă alți 482.568 de lei asigurați tot din bugetul forului administrativ județean pentru serviciile de proiectare tehnică.

Consiliul Județean a demarat deja procedura de achiziție a serviciilor de verificare a documentațiilor tehnico-economice aferente celor cinci proiecte, obiectivul vizat reprezentându-l edificarea unor elemente de infrastructură înalt calitative, în beneficiul tuturor participanților la trafic.

error: Content is protected !!