Bat pasul pe loc! Asfaltul turnat pe sute de metri din lotul 2 Sebeș – Turda în urmă cu un an este înlăturat

Updated on aprilie 5, 2021 Antreprenorul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda derulează în zona Oiejdea activităţi de rezare a asfaltului turnat în urmă cu aproape 1 an de zile.

Motivul pentru care asfaltul turnat pe mai multe sute de metri este înlăturat se datorează faptului că grosimea acestuia este mai mică decât cea prevăzută de normativele în vigoare, informează adevarul.ro.

Bat pasul pe loc! Asfaltul turnat pe sute de metri din lotul 2 Sebeș - Turda în urmă cu un an este înlăturat 1

Stratul de asfalt a fost turnat în mai 2020 şi a coincis cu vizita premierului de atunci, Ludovic Orban, pe şantierele loturilor 1 şi 2 ale autostrăzii A10.

De altfel, premierul şi ministrul Lucian Bode au susţinut în 15 mai 2020 o conferinţă de presă exact în zona respectivă, în timp ce se turna stratul de asfalt.

Atât Orban cât şi Bode au avansat ideea fianlizării lotului 2 în anul 2020. În realitate, a fost dat în ciruculaţie, parţial, doar lotului 1 Sebeş – Alba Iulia Nord, iar în ceea ce priveşte lotul 2 ultimul termen oferit de antreprenorul grec Aktor este luna august 2021.

Specialiştii în domeniu sunt, însă, sceptici că în vara acestui an se va putea circula pe cei 24 de kilometri de autostradă dintre Alba Iulia şi Aiud. Aktor lucrează în aceste zile şi la rampe, şanţuri, rigole şi asfaltări în zona nodului rutier de la Teiuş.

error: Content is protected !!