Clujeancă școlită în Italia și Elveția, a revenit acasă pentru a-și face propriul brand de inghețată moleculară

Updated on februarie 28, 2021 Clujeanca Roxana Parjol a petrecut 15 ani in Italia si in Elvetia, timp in care a urmat diverse cursuri de bucatarie italiana si a invatat de la cei mai buni. Revenita acasa, ea face inghetata moleculara, un desert preparat dupa cele mai sofisticate retete italiene.

Ce este si cum se prepara inghetata moleculara

“La inceput fac compozitia de inghetata lichida, iar aici utilizez retete traditionale de gelaterie italienesti. Apoi o inghet cu ajutorul azotului lichid. E vorba de o temperatura extrem de joasa, de -196 de grade Celsius. In felul acesta se transforma alimentele lichide in cristale fine de gheata. Se spune ca sunt de 700 de ori mai fine decat inghetata obtinuta prin metode clasice”, spune ea.

Clujeancă școlită în Italia și Elveția, a revenit acasă pentru a-și face propriul brand de inghețată moleculară 1 Clujeancă școlită în Italia și Elveția, a revenit acasă pentru a-și face propriul brand de inghețată moleculară 2

Inghetata moleculara este mai cremoasa si se poate spune chiar mai delicioasa decat inghetata obisnuita. In scurt timp, inghetata Roxanei a ajuns la mare cautare in Cluj si nu numai. Din Bucuresti si pana in Oradea si din Baia Mare pana in sudul tarii, ea a fost invitata la diverse evenimente, de la nunti si botezuri si pana la petreceri private.

Fanii inghetatei pot comanda de la ea inghetata cu susan negru, ananas si ghimbir, ricotta cu smochine, portocale rosii, portocale cu ghimbir, Monte Bianco (frisca, bezele si castane), Malaga (rom si stafide), Foresta Nera (frisca, ciocolata si cirese). De asemenea, in meniu se gasesc si sortimente pe gustul veganilor – inghetata cu lapte bio de migdale, cocos, indulcita cu miere sau stevie, dupa preferinte, scrie ziare.com.

Fanii inghetatei pot comanda de la ea inghetata cu susan negru, ananas si ghimbir, ricotta cu smochine, portocale rosii, portocale cu ghimbir, Monte Bianco (frisca, bezele si castane), Malaga (rom si stafide), Foresta Nera (frisca, ciocolata si cirese). De asemenea, in meniu se gasesc si sortimente pe gustul veganilor – inghetata cu lapte bio de migdale, cocos, indulcita cu miere sau stevie, dupa preferinte.

error: Content is protected !!