Cluj: Platoul Sălii Sporturilor se transformă în zonă multifuncţională, cu patinoar şi acces la Someş

Updated on februarie 25, 2021 O a doua licitație pentru modernizarea malurilor Someșului din Cluj Napoca se află în evaluare tehnică. Câștigătorul va fi anunțat în vară.

Patru asocieri au depus oferte pentru licitaţia privid “REVITALIZAREA CULOARULUI DE MOBILITATE NEMOTORIZATĂ AFERENT SOMEȘULUI, MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA INFRASTRUCTURII PIETONALE ȘI CICLISTICE PE MALURILE RÂULUI ZONA 3 – PLATOUL SĂLII SPORTURILOR”. Contractul se ridică la suma de 16.015.953 lei, fara TVA din care : valoarea serviciilor de proiectare este de 369.766,53 lei fara TVA si valoarea lucrarilor de executie este de 15.646.187,4 lei fara TVA, informează Ziua de Cluj.

Cluj: Platoul Sălii Sporturilor se transformă în zonă multifuncţională, cu patinoar şi acces la Someş 1

Durata de executie a lucrarilor 18 luni, banii provin din fonduri europene.

Parcarea din faţa Sălii Sporturilor Horia Demian se va transforma într-un zonă multifuncţională, unde vor putea fi organizate diverse evenimente: pieţe şi concerte, iar iarna spaţiul va putea găzdui un târg de Crăciun şi un patinoar.

Pe malurile Someşului se vor amenaja gradene şi pontoane care vor oferi acces spre apă sau chiar spre insule naturale formate pe cursul râului.

Strada Muzicescu va deveni pietonală şi prietenoasă cu bicicliştii, însă vor fi păstrate locurile de parcare pentru riverani.

 

error: Content is protected !!