Cluj: „În sfârșit avem o stradă în Cluj cu numele unei femei, mai ales una atât de importantă cum este Doina Cornea”

Updated on februarie 24, 2021 Strada Alba Iulia din Cluj Napoca a fost transformată în strada Doina Cornea.

Decizia a fost luată încă de anul trecut. Primarul Emil Boc declara că, în semn de respect și pentru cinstirea memoriei Doinei Cornea, a propus ca strada Alba Iulia, pe care a locuit aceasta, să îi poarte numele.

Cluj: „În sfârșit avem o stradă în Cluj cu numele unei femei, mai ales una atât de importantă cum este Doina Cornea” 1

Fiul Doinei Cornea, Leontin Iuhas, a declarat pentru MEDIAFAX că se bucură că autoritățile locale au reușit să dea numele mamei sale străzii unde a locuit cea mai mare parte a vieții.

„Mulțumesc Consiliului Local și primarului Emil Boc care, acum doi ani, când a murit mama, m-a întrebat dacă sunt de acord ca o stradă din Cluj-Napoca să poarte numele Doinei Cornea. I-am spus atunci că doresc ca strada pe care a locuit, Alba Iulia, să îi poarte numele. Aici se află și casa care va fi transformată în Casă memorială”, a spus Iuhas.

Doina Cornea a murit în 4 mai 2018 la locuința sa din Cluj-Napoca la vârsta de 88 de ani.

„În sfârșit avem o stradă în Cluj cu numele unei femei, mai ales una atât de importantă cum este Doina Cornea. Poate vor apărea în viitor și statui ale femeilor și se va sparge monopolul bărbaților încruntați și masculini cu care e împânzit Clujul.

Ca să nu uităm unde trăim, plăcuța străzii ne informează că Doina Cornea a fost un scriitor și un dizident anticomunist.

România e printre puținele țări unde titulatura profesională se încăpățânează încă să fie una masculină.

Bravo, administrație!”, a scris Ioana Tarna pe grupul Clujul Civic

error: Content is protected !!