Ești de acord? UNTOLD: „Intrarea la festival pe bază de certificat de vaccinare, test de anticorpi sau test rapid COVID-19”

Organizatorii Untold vor să preia modelul din Israel unde la evenimentele publice sunt acceptate doar persoanele vaccinate.

Ne dorim să găsim această soluție alături de autorități. Aceasta a fost și rugămintea noastră, să nu renunțăm la această posibilitate de a reveni încetul cu încetul la normalitate. (…) Nu putem spera, nu putem visa la o întoarcere la ceea ce a însemnat 2019.

Ești de acord? UNTOLD: „Intrarea la festival pe bază de certificat de vaccinare, test de anticorpi sau test rapid COVID-19” 1

Dacă vom putea organiza evenimente, vor fi cu anumite compromisuri și măsuri care ne vor face să avem anumite limitări sau lucruri care ar putea să schimbe din experiența pe care oamenii o cunosc atunci când vine vorba de concerte și festivaluri” a declarat Edy Chereji, directorul de comunicare al celor doua festivaluri la Antena3.

Organizatorii de la Untold vor vor propune autorităților ca la festival să poată participa doar persoane care sunt vaccinate, persoane care arată o dovadă a anticorpilor sau persoane care sunt testate negativ la intrare.

Acestea sunt trei dintre soluțiile și măsurile care credem noi că într-un mod cumulat ar putea să ajute și să permită reluarea activităților cu public. O măsură de genul distanțare socială este imposibilă.

Cel mai important lucru este să ne punem la masă cu autoritățile și să inventăm și să găsim acel manual de utilizare a unui eveniment. Să înțelegi cum poți izola oameni care prezintă un risc de cei care nu prezintă un risc“, a completat Chereji.